Home Overig Nieuws Benidorm krijgt de vraag om vluchtelingen op te nemen in hotels

Benidorm krijgt de vraag om vluchtelingen op te nemen in hotels

door admin
vraag om vluchtelingen op te vangen in hotels in Benidorm

Hotels in Benidorm hebben een ​​verzoek gekregen om vluchtelingen die aankomen aan de kusten van de Canarische Eilanden, in hun hotels onder te brengen.  Een aanbod dat tot nu toe door de hoteliers is afgewezen vanwege de voorwaarden van het verblijf dat hen werd aangeboden.

Er zou 37 euro per persoon, per nacht worden betaald. Een bedrag dat onvoldoende is om echt kostendekkend te werken, hoewel de wintermaanden slappe tijden zijn.

De hotelvereniging Hosbec legde uit dat in de afgelopen 72 uur, verschillende hoteliers in de Valenciaanse Gemeenschap hun verwarring hebben aangegeven nadat ze contact met externe organisaties hadden opgenomen en hen voorstellen hadden gedaan voor het huren van accommodatie voor vluchtelingen in de komende weken en met aanpassingen voor deze mensen.

Zo is dit verzoek in Benidorm tot nu toe aan verschillende hotels gericht, zonder dat een van hen een positief antwoord heeft gegeven. Onder andere vanwege de manier waarop deze communicatie is ontvangen en de twijfels die zijn ontstaan.

Hosbec is zich er tot deze donderdag niet van bewust dat enig hotel in de bestemming Benidorm de voorwaarden voor de opvang van vluchtelingen heeft aanvaard” aldus de hotelorganisatie.

Gezien de situatie op de Canarische Eilanden hoopte Hosbec dat ze met hen contact zouden opnemen zoals ze altijd hebben gedaan om een ​​gezamenlijke en effectieve actie te coördineren waarmee ze deze vluchtelingen onderdak zouden kunnen bieden in instellingen in de Valenciaanse Gemeenschap. Maar zo is dat deze keer niet gegaan. Daarom is het onmogelijk voor de hoteliers om hiermee aan de slag te gaan en zeker gezien de prijs.

Toch “zullen we volledig ter beschikking blijven staan ​​van officiële organisaties om het belang van solidariteit en betrokkenheid van de toeristische sector van de Valenciaanse Gemeenschap te kunnen blijven tonen”, concludeerde Hosbec.

In Nederland zitten veel hotels wel vol

Het COA huurt in Nederland complete hotels af voor de opvang van vluchtelingen. Ze betalen aan de hotels een prijs per kamer, per nacht en nemen vervolgens het hotel over. Hotelpersoneel werkt dan niet in het hotel, maar mensen die via het COA worden ingehuurd. Voor veel hoteliers is het lucratief, omdat een compleet hotel voor een vooraf bepaalde periode, is verhuurd zonder de kosten voor personeel en onderhoud. De aanpassingen die moeten worden gedaan, zoals stapelbedden plaatsen, maar ook herstelwerk achteraf, zijn voor rekening van het COA.

Wellicht vind u dit ook interessant

Geef een reactie

Benidorm Nieuws

Op Benidorm Nieuws lees je nieuws en informatie uit Benidorm én de Costa Blanca. Wij maken ook video-reportages, ontvangen persberichten van de gemeente Benidorm en halen nieuws-berichten uit de Spaanse media. (onjuistheden zijn voorbehouden).

2023 © Benidorm Nieuws – Alle Rechten voorbehouden. Samenstelling: Patrick Mulder * Privacy pagina * Gebruiksvoorwaarden

Adblock staat aan!

Om Benidorm Nieuws in de lucht te houden, zijn we van advertenties afhankelijk. Wilt u de AdBlocker uitzetten voor deze site?