Benidorm keurt bouw van 20 hotels, woningen en drie winkelcentra goed

Benidorm keurt bouw Ensanche Levante goed
28 maart 2024

De gemeenteraad van Benidorm is donderdag nipt akkoord gegaan met de plannen voor het Ensanche Levante gebied. De stad wil daar 20 hotels, woningen en drie winkelcentra bouwen. Bovendien zullen de gebouwen minimaal 20 verdiepingen hoog zijn.

De regeringspartij PP stemde voor het plan, om op het laatste stuk grond in dit gebied te bouwen, met de verwerping van de PSOE en de onthouding van stemmen van Vox, zodat het plan is aangenomen.

Gebouwen van minimaal 20 verdiepingen

In het deelplan wordt in totaal 65% van de grond bestemd voor openbare voorzieningen en groenvoorzieningen en 35% voor de bouw van woningen, toeristenwoningen en hotels. De panden zullen een minimale hoogte van 20 verdiepingen hebben, “zodat het verticale stadsmodel dat kenmerkend is voor Benidorm zal worden gevolgd”, aldus wethouder voor stadsplanning, Lourdes Caselles (PP). Volgens het project zal het 1564 toeristische woningen krijgen, terwijl het aantal residentiële appartementen ongeveer 780 zal bedragen. Het aantal geplande hotels ligt rond de twintig.

Dit plan staat al heel lang op de agenda en met deze goedkeuring breekt de volgende fase aan. De ontwikkelaars moeten nu hun ideeën en schetsen uitwerken met alle details. Dat kan ook de nodige tijd in beslag nemen.

Dit gebied was vroeger een boomgaard waar de eigenaren van woningen moesten vertrekken voor dit project. Vrij snel daarna viel alles stil en was het gebied een magneet voor krakers en criminaliteit. Men maakt zich ook zorgen om de prijzen in de hotelsector van Benidorm.

‘Heeft iemand zich afgevraagd hoe de twintig nieuwe hotels gevuld zullen worden?’ Vroeg Sergi Castillo (PSOE) zich af tijdens zijn toespraak, waarin hij zich ook afvroeg waar alle nieuwe werknemers die nodig zullen zijn, worden gehuisvest. En hoe krijg je deze 20 hotels vol? Dat moet invloed hebben op de prijzen voor alle hotels in Benidorm. Ook de ruim 1500 toeristische woningen baren hem zorgen. Een derde zal steeds bewoond zijn.

Don Panchito Albir

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Benidorm Nieuwsradio