Nieuws uit Benidorm

Benidorm is klaar voor het hoogseizoen.

De gemeente Benidorm heeft de stranden klaar om volledig te worden gebruikt in de naderende Semana Santa, die het begin van het hoogseizoen markeert. Hiertoe zijn reparatie- en aanpassingswerkzaamheden uitgevoerd aan verschillende elementen, evenals het afstellen van strandwachten en schoonmakers.

Na twee jaar pandemie is dit de eerste Semana Santa, de week voorafgaand aan pasen, waarin er geen beperkingen zijn voor het gebruik van het strand. Zo zijn de schoonmaak- en badmeesterdiensten voor deze data versterkt, zoals ook is gebeurd met het onderhoud van verschillende elementen van de arena.

Met betrekking tot het aantal ligbedden op het strand heeft burgemeester Toni PĂ©rez aangegeven dat het maximum op het strand 3500 per dag zal zijn, met betrekking tot de reddings- en strandwachtdiensten. Dat aantal strandwachten wordt ook aangepast en verhoogd met vijf mensen op het strand van Levante, zes op het strand van Poniente en Ă©Ă©n op het strand van Mal Pas. Het rooster voor hen is vastgesteld van tien uur ‘s ochtends tot zes uur ‘s middags en er zullen twee ambulances en voldoende personeel zijn.

De schoonmaakdienst is ook versterkt, zodat met Pasen er in totaal 21 medewerkers zullen zijn en dat zullen er uiteindelijk 13 zijn als de vakantieperiode voorbij is. Tijdens de wintermaanden heeft het stadsbestuur van de gelegenheid gebruik gemaakt om verschillende mobiele elementen uit het zand te verwijderen om het zand te zeven en schoon te maken. Ook zijn elementen van de toegankelijke strandpunten verwijderd en veranderd en is er algemeen onderhoud gepleegd aan het strandmeubilair.

“Een van de verbeteringen die we hebben aangebracht, is de verwijdering van het laadperron dat zich in Poniente ter hoogte van de Paseo de Tamarindos bevond, zodat er nog een toegang tot het strand wordt verkregen”, zo heeft de burgemeester aangegeven.

Daarnaast zijn er ook reparaties uitgevoerd aan de Poniente-strandmuur in Elche Park en aan sommige delen van de Poniente-voetgangersbrug. “Het is constant werk het hele jaar door waardoor de stranden altijd in de beste staat moeten zijn voor bewoners en toeristen”, zei PĂ©rez, die ook verwees naar de “onbeduidende effecten” die de recente stormen hebben gehad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Back to top button