Home Benidorm Benidorm Installeert De Eerste slimme Fietsenrekken

Benidorm Installeert De Eerste slimme Fietsenrekken

door admin
Slimme fietsenrekken in Benidorm

De Avenida de la Armada Española, waar de Paseo de Poniente de Benidorm doorheen loopt, is het gekozen punt om de eerste intelligente fietsenrekken in de stad te installeren. De twee halfronde modules hebben een capaciteit voor 10 fietsen die er veilig kunnen worden gestald en zijn te bedienen met een app.

Dit zijn de eerste twee modules van een groter project dat voorziet in de installatie van een tiental nieuwe gesloten fietsenstallingen, verspreid over verschillende delen van de stad. Verder komen ze in Levante en het centrum van Benidorm.

Het project is bedoeld als nieuwe service voor de burger en Benidorm weer duurzamer maakt, aldus de wethouder van de gemeente. Benidorm is immers een fietsstad geworden, waar de fiets en zijn vele fietsstroken, met een totale lengte van ruim 90 kilometer, een ongekende opmars hebben gemaakt. In Altea waren dit soort fietsenrekken al wel eerder geïntroduceerd.

Slimme fietsenrekken

Deze slimme fietsenrekken zullen werken via een app, waar de gemeente nu de laatste hand aan legt, waarin gebruikers zich kunnen registreren en codes kunnen krijgen om de modules waarin de fietsen worden gestald te openen en te sluiten. Bovendien zal het systeem videobewakingscamera ‘s hebben om nog meer veiligheid te bieden.

Op dit moment bestudeert de gemeenteraad verschillende formules om het gebruik van deze fietsenrekken te regelen. Denk hierbij aan de maximale tijd waarin de fiets gestald kan worden.. De wethouder heeft uitgelegd dat de komende weken naar verwachting de eerste modules in werking zullen treden, om in het hoogseizoen operationeel te zijn.

Wellicht vind u dit ook interessant

Geef een reactie

Benidorm Nieuws

Op Benidorm Nieuws lees je nieuws en informatie uit Benidorm én de Costa Blanca. Wij maken ook video-reportages, ontvangen persberichten van de gemeente Benidorm en halen nieuws-berichten uit de Spaanse media. (onjuistheden zijn voorbehouden).

2023 © Benidorm Nieuws – Alle Rechten voorbehouden. Samenstelling: Patrick Mulder * Privacy pagina * Gebruiksvoorwaarden

Adblock staat aan!

Om Benidorm Nieuws in de lucht te houden, zijn we van advertenties afhankelijk. Wilt u de AdBlocker uitzetten voor deze site?