Home Verkeer Benidorm installeert de camera’s voor de lage-emissiezone

Benidorm installeert de camera’s voor de lage-emissiezone

door admin
Benidorm installeert de camera's voor de lage-emissiezone

Benidorm installeert de camera’s voor de lage-emissiezone. Deze zou op 1 januari 2024 in werking treden op maximaal 74 hectare van Benidorm. Het zijn Kentekencamera’s voor verkeerscontrole op twintig specifieke punten in de stad. Een oppervlakte die overeenkomt met meer dan 100 voetbalvelden. Voornamelijk verdeeld tussen Levante en het stadscentrum, met toevoeging van de eerste lijn van Poniente.

Een project dat verplicht is voor alle gemeenten met meer dan 50.000 inwoners. Veel gemeentebesturen, waaronder ook Benidorm, hebben uitstel aangevraagd. De beperkingen zouden nieuwjaarsdag ingaan maar heeft nu uitstel gekregen. Burgemeester Toni Pérez verklaarde eerder dat mensen in Benidorm gewend zijn aan lage snelheden en veel ruimte voor voetgangers.

De werkzaamheden om deze systemen te installeren zijn al te zien in verschillende delen van de stad. Cameraposten worden geplaatst die zullen worden gebruikt om kentekenplaten te lezen. Zo zie je deze nieuwe camera’s bijvoorbeeld op punten als Avenida de l’Aigüera en andere gebieden. Het project omvat twintig in- en uitgangen naar het beperkte gebied, zoals onder meer Jaime I, het kruispunt of avenida Armada Española.

Wie kunnen er in de Lage Emissie Zone rijden?

Bewoners, stadsvervoer en voertuigen zullen door deze zones van Benidorm kunnen rijden met een specifieke toestemming die kan worden verkregen via een mobiele applicatie van de gemeente. Er is één ding dat gaat veranderen voor het dagelijks leven van veel automobilisten: de reële dreiging van een boete in de brievenbus. Om deze te vermijden moeten bestuurders vóór de lancering van deze grote lage-emissiezone in Benidorm weten welke gevolgen de beperkingen hebben voor hun voertuigen, afhankelijk van de milieu kaart die iedereen heeft.

Wellicht vind u dit ook interessant

Benidorm Nieuws

Op Benidorm Nieuws lees je nieuws en informatie uit Benidorm én de Costa Blanca. Wij maken ook video-reportages, ontvangen persberichten van de gemeente Benidorm en halen nieuws-berichten uit de Spaanse media. (onjuistheden zijn voorbehouden).

2023 © Benidorm Nieuws – Alle Rechten voorbehouden. Samenstelling: Patrick Mulder * Privacy pagina * Gebruiksvoorwaarden

Adblock staat aan!

Om Benidorm Nieuws in de lucht te houden, zijn we van advertenties afhankelijk. Wilt u de AdBlocker uitzetten voor deze site?