Benidorm houdt de Aula del Mar gesloten

Benidorm houdt de Aula del Mar gesloten
14 mei 2024

De Aula del Mar in Benidorm opent nog steeds niet haar deuren. Het kleine museum aan de Levante boulevard is ontworpen om de zeevaartgeschiedenis van Benidorm te laten zien.

In maart 2023 was het gebouw klaar en zou in mei van dat jaar openen. het gebouw is een jaar later echter nog steeds niet geopend en ligt er verlaten bij. Het roept kritiek op van de lokale PSOE, die de huidige “staat van verlatenheid en achteruitgang” aan de kaak stelt en vraagtekens zet bij de uitspraken die twee maanden voor de verkiezingen werden gedaan.

Het project werd al met problemen geboren. Er moest tot drie keer toe worden aanbesteed, nadat eerdere procedures wegens gebrek aan aanbiedingen werden stopgezet.

“Dit nieuwe gebouw, gelegen aan de frontlinie van het Levante-strand, is een duidelijk voorbeeld van kiezersbedrog van de regering van Toni Pérez ”, aldus de verklaring van de socialistische PSOE.

Raadsleden van de PSOE bezochten het complex afgelopen maandag, waar ze hebben bevestigd dat de Aula del Mar “eruitziet als een spookhuis” en zich in een staat van “totale verlatenheid bevindt, vol vuil en met “vrij groeiend onkruid” en met “delen van de straatstenen bij de ingang die kapot zijn”. “Wat een gebouw moest zijn om de zeevaartgeschiedenis van Benidorm bekend te maken, de connectie met de almadraba-visserij en bovendien de ecologische waarde van de zee te rechtvaardigen, dient nu alleen maar om vuil op te hopen en een slecht imago van de stad te geven”, zei men gisteren.

Ook vinden ze dat de burgemeester “als hij wat tijd heeft tijdens zijn reizen door de provincie, en tussen het fotograferen door, hij zich moet concentreren op het besteden van een paar minuten aan het regelen van de zaken voor Benidorm en het oplossen van de problemen die hij zelf heeft veroorzaakt”. Waarom de PP-regering zo lang wacht met de opening van het gebouw is niet bekend en dat maakt de PSOE extra achterdochtig.

Benidorm houdt de Aula del Mar gesloten
Don Panchito Albir

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Benidorm Nieuwsradio