Home Benidorm Benidorm gebruikt graag uw water uit privézwembad

Benidorm gebruikt graag uw water uit privézwembad

door admin
water uit privézwembaden wordt hergebruikt in Benidorm

De Gemeente Benidorm doet een oproep aan bezitters van privézwembaden, om het water te laten ophalen zodat de straten hiermee weer kunnen worden schoongespoeld.

De afdeling Straatreiniging van de gemeente Benidorm en de concessiehouder Fomento de Construcciones y Contratas (FCC), lanceren opnieuw een straatreinigingscampagne waarbij gebruik wordt gemaakt van water uit privézwembaden die de komende weken zullen worden geleegd vanwege reparatie- of onderhoudswerkzaamheden. 

Benidorm doet dit al bijna twintig jaar. Zo profiteren ze optimaal van het water uit privézwembaden dat anders zal worden weggegooid.  Een actie die wordt uitgevoerd aan het einde van het hoogseizoen, waarbij zwembaden of reservoirs worden geleegd in gevallen waarin dit absoluut noodzakelijk is. Gemeenschappen en individuen die hun zwembaden of reservoirs moeten legen om een ​​defect te herstellen of onderhoudstaken uit te voeren, kunnen contact opnemen met de afdeling Straatreiniging op telefoonnummer 966815498 of met de concessiehouder zelf op 965855184 om een ​​afspraak te maken. 

Zodra de afspraak is gemaakt, zal FCC-personeel naar het pand komen om het water op te pompen via tankwagens en het later opnieuw te gebruiken voor het schoonspoelen van de straten in Benidorm. Dezelfde operatie werd afgelopen augustus al uitgevoerd in de twee zwembaden van het Palau d’Esports l’Illa-zwembad, waardoor er samen meer dan 400.000 liter werd toegevoegd aan de capaciteit, die diende om de straten gedurende ongeveer tien dagen schoon te spoelen. 

Afgezien van deze oproep om water uit privézwembaden op te vangen, is in Benidorm het gebruik van hergebruikt water voor het spoelen van straten het hele jaar door constant.  Ook voor de irrigatie van groene gebieden, zoals bevestigd door de gemeente.

Wellicht vind u dit ook interessant

Geef een reactie

Benidorm Nieuws

Op Benidorm Nieuws lees je nieuws en informatie uit Benidorm én de Costa Blanca. Wij maken ook video-reportages, ontvangen persberichten van de gemeente Benidorm en halen nieuws-berichten uit de Spaanse media. (onjuistheden zijn voorbehouden).

2023 © Benidorm Nieuws – Alle Rechten voorbehouden. Samenstelling: Patrick Mulder * Privacy pagina * Gebruiksvoorwaarden

Adblock staat aan!

Om Benidorm Nieuws in de lucht te houden, zijn we van advertenties afhankelijk. Wilt u de AdBlocker uitzetten voor deze site?