De burgemeester van Benidorm, Toni Perez, heeft samen met de president van Abreca-Cobreca, Francisco Javier del Castillo, gisteren het Benidorm Gastronomie 2023 gepresenteerd dat vrijdag 3 maart begint met de elfde Jornadas de la Cuchara, tot 12 maart.
De burgemeester heeft de elf deelnemende restaurants bedankt voor hun inzet en benadrukt dat “Benidorm Gastronomie het aanbod van de stad op zeer specifieke wijze aantrekkelijker maakt”.
Deze eerste dagen van de “Benidorm Gastronomie” (3-12 maart) worden later opgevolgd door de “Dagen van de Tonijn” (12-21 mei), de “dagen van de Tapas en spiesen” (16-20 juni), de “Cocktail Contest” (1-10 september) en de “Dagen van de rijst” (20-29 oktober) die de gastronomische evenementen in Benidorm afsluiten.
XI Jornadas de la Cuchara; lekker en voordelig eten voor €25
Restaurants Bolikki, Condal, Eden, Steur, Mediterranean Garden, Brouwerij, La Cava Aragonesa, La Taperia, Malpás, Mia en Andalusische Taverne doen mee aan dit culinaire evenement. De menu’s bestaan uit een voorgerecht, minimaal één hoofdgerecht, dessert en wijn tegen een vaste prijs van €25.
Initiatiefnemer is Manuel Martinez en arriveerde in Benidorm, vanuit Purullena (Granada) in 1970 en werkte in hotels totdat hij in 1981 zijn Restaurante Ducado opende; een familierestaurant met zijn vrouw Antonia Lopez. Nu zijn hun zonen Juanma en Enrique degenen die de Benidorm gastronomie hoog in het vaandel houden.