Benidorm Fest komt met vierde editie

Benidorm Fest komt met vierde editie
9 juli 2024

Benidorm zal begin 2025 terugkeren naar het middelpunt van alle aandacht van de nationale en internationale muziekindustrie tijdens de viering van de vierde editie van het Benidorm Fest, dat in slechts drie edities is omgebouwd tot een referentie voor artiesten, fans en Eurofans.

De muzikale wedstrijd die de artiest selecteert die Spanje zal vertegenwoordigen op de volgende editie van het Eurovisie Songfestival zal plaatsvinden in Benidorm vanaf 26 januari, met halve finales op 28 en 30 januari, terwijl de grote finale op 1 februari zal plaatsvinden.

Het startschot kwam maandag en dat goed werd bezocht door de voorzitter van de Generalitat, Carlos Mazón; de voorzitter van RTVE, de burgemeester van de Benidorm, Toni Pérez en minister van Innovatie, Industrie, Handel en Toerisme, Nuria Montes.

Toni Pérez moedigde de artiesten aan die hun liedjes al aan het voorbereiden zijn voor de nieuwe editie, en herinnerde hij eraan dat het dit jaar “55 jaar geleden is dat Julio Iglesias het Songfestival van Benidorm won”.

De president van RTVE heeft de groep Nebulossa verrast door hen een gouden plaat te geven ter herdenking van de miljoenen views die het winnende nummer van het Benidorm Fest 2024 al heeft verzameld. Op het Eurovisie Songfestival waren ze niet succesvol.

Benidorm Fest komt met vierde editie
Nebulossa
  • https://mscp2.live-streams.nl:8242/live
  • Benidorm Nieuws