Benidorm en Villajoyosa krijgen betaalbare huurwoningen

Benidorm en Villajoyosa krijgen betaalbare huurwoningen
20 maart 2024

Benidorm krijgt 100 betaalbare huurwoningen en Villajoyosa. Beide gemeenten zullen voor dit doel meer dan 100 appartementen toegewezen krijgen. Ze zullen gepromoot worden door de Generalitat Valenciana om tegemoet te komen aan de huurvraag die op beide locaties bestaat.

Hoewel er nog geen datum is, zijn de procedures begonnen en zijn de eerste gegevens vrijgegeven. Benidorm zal 91 woningen krijgen en Villajoyosa nog eens 33.

Bouwkavels

Om dit te realiseren, zijn beide gemeentebesturen begonnen met de eerste procedures: de overdracht van kavels in beide gemeenten. In Benidorm is het een gemeentelijke grond van ongeveer 4000 vierkante meter gelegen in het gedeeltelijke plan Murtal II. In het Poniente-gebied waar de stadsuitbreiding de afgelopen jaren in rap tempo groeit en waar de huurprijzen de hoogste zijn in de gemeente.

In Villajoyosa zal 3734 vierkante meter worden overgedragen naast de openbare school Gasparot. Beide lokale overheden hebben aangekondigd dat de overdracht aan de Generalitat in de volgende plenaire zittingen van kracht zal worden.

Biedingsproces

De Generalitat zal degene zijn die, door middel van een concurrerend biedingsproces, de overdracht van het oppervlakterecht van openbare grond voor de promotie en bouw van deze betaalbare huurwoningen zal uitvoeren. In totaal zullen er in de Valenciaanse Gemeenschap 685 beschermde woningen zijn die door de succesvolle bieders zullen worden beheerd onder betaalbare huur voor een periode van minimaal 50 jaar en maximaal 75 jaar.

Benidorm en Villajoyosa worden in de provincie Alicante vergezeld door de stad Xàbia, waar 64 woningen zullen komen.

Burgemeester Toni Pérez laat weten 100 betaalbare huurwoningen te realiseren
Burgemeester Toni Pérez laat weten 100 betaalbare huurwoningen te realiseren.
Don Panchito Albir

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Benidorm Nieuwsradio

Heeft u dit al gelezen?

Finestrat wil sociale woningbouw in La Cala

Finestrat wil sociale woningbouw in La Cala

Het gemeentebestuur van Finestrat heeft grond in La Cala aangeboden aan de
Aangeboden huurprijzen in Benidorm dubbel zo hoog als overheidsindex

Huurprijzen in Benidorm dubbel zo hoog als overheidsindex

Wonen in de hoogste wolkenkrabber van Benidorm, het InTempo gebouw zou tussen de 620