bouw-begonnen-aan-levante-boulevard-voor-aula-del-mar/

Op het braakliggende stukje grond aan de Levante boulevard, zijn nu de eerste bouwwerkzaamheden begonnen. Maar de gemeente wil deze overlast tot het minimum beperken en gaat elders de boel bouwen en het op de locatie in elkaar zetten.

De bouwwerkzaamheden voor het toekomstige marine museum zijn al begonnen op het hiervoor bestemde perceel aan de boulevard, naast Hotel Brisa. Maar het zal enige tijd duren voordat u begint te zien hoe dit gebouwtje eruit zal zien, omdat de constructie van de structuur van het pand op een andere locatie gebouwd gaat worden en later naar het stukje grond worden verplaatst. Onder andere doet men dit om een ​​groot deel van het ongemak te vermijden dat het met zich mee zou brengen.

De Provinciale Kustdienst geeft Benidorm eindelijk toestemming om de Aula del Mar te creëren op de eerste lijn van Levante. Een project van ruim 655.000 euro. Deze manier van bouwen die is gezocht is niet gebruikelijk, maar de burgemeester wees erop dat er dan niet zoveel lawaai zal worden gemaakt. Zo benoemde hij dat ook de “tecnohito”, die grote reclamezuil op de Avenida del Mediterraneo ook op deze manier is gemaakt waarbij alle onderdelen op die locatie vervolgens in elkaar werden gezet.

De Burgemeester Toni Perez zei dat “als het een gebouw van 20 verdiepingen zou zijn, het op dezelfde plaats nodig zou zijn om te bouwen, maar dit gebouw heeft er maar één verdieping en het zal een ijzeren structuur zijn die later zal worden aangekleed”.

Met de bouw van dit kleine gebouw van 200 vierkante meter, krijgt Benidorm een tentoonstellingszaal en een ruimte voor conferenties, met als doel de kennis van de nauwe relatie van Benidorm met de zee en zijn uitgebreide maritieme geschiedenis te laten zien.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button