Home Toerisme Benidorm blij met monitoringsysteem om mensen naar stranden te meten

Benidorm blij met monitoringsysteem om mensen naar stranden te meten

door admin
Benidorm implementeert een monitoringsysteem om de toestroom van mensen naar zijn stranden te meten

De gemeente Benidorm heeft een monitoringsysteem geïmplementeerd via camera’s om de toestroom van mensen naar de stranden te meten, zodat de gemeente elke dag de bezettingsgraad van de stranden kent. Het project, dat zich in de eerste implementatiefase bevindt, is in de maanden juli en augustus al in bedrijf geweest op een stuk van iets meer dan 1,5 kilometer van het Poniente-strand, zoals vanochtend werd uitgelegd door burgemeester Toni Pérez tijdens de presentatie van het project en de eerste resultaten ervan.

Het project bestond uit de installatie van 20 capaciteitscontrolecamera’s in het gedeelte van het Poniente-strand dat loopt van de Paseo de Colón tot Vela Blanca, aan de samenvloeiing van de Armada Española en Vicente Llorca.

De camera’s hebben ingebouwde software voor het tellen en besturen van objecten, die anoniem bewegende mensen detecteert totdat ze het zicht van de camera verlaten. De camera’s verzamelen informatie en geven deze realtime weer op een ‘dashboard’ waarin het aantal mensen dat het strand betreedt of verlaat, wordt geteld.

Hierdoor kunnen ze een volledige analyse maken van de toestroom van mensen naar de stranden en dus van hun bezetting, “24 uur per dag, 365 dagen per jaar”, zoals de burgemeester heeft benadrukt. Op dit moment zijn er al gegevens beschikbaar voor de maanden juli en augustus, die hebben geresulteerd in respectievelijk 332.068 en 599.179 strandbezoeken in het gemonitorde traject. Het gemiddelde aantal bezoekers in juli bedroeg ongeveer 11.000 mensen per dag en meer dan 19.300 in augustus, waarbij Elche Park het drukste punt was, met 110.200 bezoekers in juli en meer dan150.000 in augustus.

Wellicht vind u dit ook interessant

Geef een reactie

Benidorm Nieuws

Op Benidorm Nieuws lees je nieuws en informatie uit Benidorm én de Costa Blanca. Wij maken ook video-reportages, ontvangen persberichten van de gemeente Benidorm en halen nieuws-berichten uit de Spaanse media. (onjuistheden zijn voorbehouden).

2023 © Benidorm Nieuws – Alle Rechten voorbehouden. Samenstelling: Patrick Mulder * Privacy pagina * Gebruiksvoorwaarden

Adblock staat aan!

Om Benidorm Nieuws in de lucht te houden, zijn we van advertenties afhankelijk. Wilt u de AdBlocker uitzetten voor deze site?