Verkeer

Benidorm begint met exclusieve oranje parkeerzone voor bewoners

De gemeenteraad van Benidorm is begonnen met het markeren van de exclusieve parkeerplaatsen voor bewoners in oranje, een actie die is gestart in de straten van Foietes-Colonia Madrid.

Deze nieuwe verf, die de huidige witte kleur vervangt, zal grotendeels in dit gebied worden aangebracht, hoewel er ook een oranje gebied zal zijn op sommige wegen in Rincón de Loix, de wijk El Campo en La Cala.

De actie om de gereguleerde parkeerplaatsen af ​​te bakenen is afgesproken met de ondernemersverenigingen van de stad, de Buurtraad en buurtverenigingen. De wethouder voor Mobiliteit, José Ramón González de Zárate benadrukt dat met deze nieuwe kleur, alle twijfels die onder gebruikers kunnen bestaan ​​over de parkeerplaats voor bewoners of de gratis parkeerplaats, zullen worden weggenomen.

Ook de bewegwijzering van de parkeerterreinen krijgt nog een andere noviteit, zoals de inkleuring van het zogenaamde groengebied. Op deze wegen zal parkeren gratis zijn voor bewoners, maar betaald voor andere voertuigen. Het zal worden gevestigd in het lagere deel van Mercasa, enkele straten van El Campo, Levante en Rincón de Loix.

Daarentegen blijft, net als in voorgaande jaren, in sommige straten in Levante, de blauwe zone in de zomermaanden, terwijl ze aan het einde van het hoogseizoen weer gratis kunnen parkeren. Het aantal exclusieve parkeerplaatsen voor bewoners (oranje) bedraagt ​​momenteel 1694 plekken in de hele stad, hoewel het zal worden uitgebreid naar meer gebieden die nu al worden geanalyseerd.

De gratis parkeerplaatsen voor bewoners en betalen voor de rest van de voertuigen (groen gebied) vertegenwoordigen in totaal 1586 plekken, terwijl het gebied dat groen zal zijn in de winter en blauw in de zomer, ongeveer 310 plaatsen zal zijn. De blauwe zone pleinen in het gemeentelijk gebied bedragen ongeveer 1400. (Bron: gemeente Benidorm)

plaatje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Back to top button