Benidorm begint met de renovatie van de verlichting aan Levante boulevard

De lichten van het Levante-strand in Benidorm zijn één van de kenmerken van de stad. Ze worden nu vervangen, tenminste tot halverwege. De werkzaamheden zijn begonnen om de verlichting te vervangen van het gedeelte van de Plaza del Torrejó naar Avenida Europa. Een operatie die 40 zuilen betreft, met nog eens 40 lampen die zich richten op de boulevard, 80 projectoren die dat doen op het strand en in totaal 1.566 lampen die tussen de zuilen hangen worden vernieuwd.

In de loop van de tijd waren sommige van deze lampen doorgebrand en vervanging werd bemoeilijkt. Iets wat met deze werkzaamheden gaat veranderen en met een investering van 1.972.119 euro en die wordt gefinancierd met gemeentelijke middelen. Dit is mogelijk omdat het een financieel duurzaam project is, aangezien de reductie in energiekracht 33,65% zal zijn.

Het is de verwachting dat het werk zal duren tot voor Pasen, wanneer de nieuwe licht-installatie naar verwachting in gebruik kan worden genomen. Zoals gezegd zijn sommige stukken na 30 jaar gebruik aanzienlijk verslechterd. Om deze reden en de noodzaak om de infrastructuur voor buitenverlichting aan te passen aan de energie-efficiëntieverordening, zijn deze werkzaamheden nu gestart.

Op dit moment zijn de werkzaamheden gericht op het demonteren van de infrastructuur en het controleren van de staat van de fundering. Vervolgens is het de bedoeling om de ankers op te ruimen en te conditioneren voor de montage van de nieuwe lichtpunten of zonodig de fundering geheel te vernieuwen.

Een van de nieuwigheden is de mogelijkheid om allerlei soorten lichtcomposities te creëren, variërend van gekleurde verlichting, dynamische composities, of overgangen via een systeem waarmee de verlichting kan worden gecontroleerd, geprogrammeerd en gecontroleerd.

Back to top button