Bende verkleedt zich als politie om Rus op te lichten

Een bende uit Benidorm heeft een Russische zakenman voor €500.000 euro bestolen door zich voor te doen als Guardia Civil-officieren en hem te vertellen dat hij gezocht werd door de Russische autoriteiten.

De Rus reed eerder dit jaar met vrienden, toen hij werd aangehouden door twee nepagenten. Ze vertelden hem dat er een arrestatiebevel van Interpol tegen hem was uitgevaardigd door de Russische federatie.

De nepagenten brachten hem naar Alicante voor een ontmoeting met een ‘gespecialiseerde’ advocaat die beweerde dat hij contacten op hoog niveau had met de politie en andere instellingen.

De advocaat beloofde de situatie op te lossen als de zakenman hem €500.000 euro in Bitcoin zou overmaken, die zou worden gebruikt om ambtenaren om te kopen om het bevel te laten verdwijnen.

Hij leverde verschillende cryptocurrency warrants als betaling en toen hij uiteindelijk ontdekte dat hij was misleid, was de Bitcoin al overgedragen.

Na ruim 10 maanden onderzoek kwam de politie deze professionele criminele bende op het spoor. Er zijn zeven arrestaties verricht in Benidorm en één bij een drukkerij in Alicante waar de valse Guardia-uniformen werden geproduceerd.

Back to top button