Politie

Belg gearresteerd voor oplichting van een miljoen euro op de luchthaven Alicante-Elche

De Nationale Politie is na enkele maanden van onderzoek overgegaan tot de arrestatie van een 50 jarige persoon met de Belgische nationaliteit, als de verdachte van een zwendel die is gepleegd op de parkeerplaats van de luchthaven Alicante-Elche.

Het begon allemaal toen particuliere bewakers op de luchthaven Alicante-Elche onregelmatigheden ontdekten in het dagelijkse verkeer van sommige voertuigen in de luchthavenfaciliteiten. Deze feiten werden meegedeeld aan de agenten van de gerechtelijke politie van de grenspost van de luchthaven Alicante-Elche, die een onderzoek instelden.

Na enkele maanden van videobewaking richtten de agenten het onderzoek op een persoon die de leiding had over een bedrijf dat zich toelegde op de verhuur en het parkeren van particuliere voertuigen bij de luchthaven. Deze voertuigen werden geparkeerd op de luchthaven terwijl hun eigenaren in het buitenland waren.

Deze persoon had een parkeerveld onder zijn hoede, gelegen in de nabijheid van de luchthaven, waar hij de voertuigen parkeerde die zijn klanten, meestal van Belgische origine, hadden achtergelaten. De agenten constateerden dat deze persoon de voertuigen waarvoor hij verantwoordelijk was, naar de openbare parkeerplaats van de luchthaven had verplaatst, waar ze daar lange tijd geparkeerd stonden.

Hij plaatste valse kentekenplaten op de auto’s en verliet dan het terrein waarbij hij slechts de minimum parkeerduur van 15 minuten betaalde. Telkens verwisselde hij de platen bij auto’s en als hij, na weken of soms zelfs maanden de auto’s weer terug bracht naar de parkeerplaats op de luchthaven, kwam die dus met de valse kentekenplaat binnen en verwisselde hij deze weer met het origineel. Betalen voor parkeren was dus maar voor een minimale tijd, terwijl dat dus in werkelijkheid weken of maanden waren.

De arrestatie van deze persoon werd gedaan toen hij op het punt stond wederom de wisseltruc toe te passen en vond de politie een gebogen kentekenplaathoudersysteem, gemakkelijk om te bevestigen waardoor het snel kon worden verwijderd en geplaatst op een andere auto, zonder argwaan te wekken en zonder gereedschap.

De agenten vonden na onderzoek meer dan 20 verschillende dubbele kentekenplaten die de man gebruikte om de fraude uit te voeren, ze vonden ook meer dan 170 voertuigen die hij op dat moment onder zijn hoede had en geparkeerd stonden op de openbare parkeerplaats van de luchthaven Alicante-Elche.

Het onderzoek is nog bezig, maar alle aanwijzingen geven aan dat de gearresteerde persoon sinds begin 2018 deze illegale handelingen van voertuigen zou hebben kunnen uitvoeren en volgens schattingen van de politie zou het bedrag dat door deze gebeurtenissen is gefraudeerd, meer dan 1 miljoen euro kunnen bedragen. (Bron: Diario Informacion)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Back to top button