Belangrijke drugshandelaar uit Nederland aangehouden in Benidorm

Opsporingsdiensten in Nederland hebben vandaag een grootschalige drugsbende opgepakt. Hierbij is onder andere een kopstuk van een criminele drugsbende in Benidorm opgepakt.

De operatie was begonnen tegen een criminele organisatie die haar activiteitencentrum in Nederland had en waarvan de leider een 60-jarige man was, een bekende drugshandelaar met een lang strafblad. De organisatie was gespecialiseerd in de grootschalige productie van synthetische drugs met belangrijke contacten in verschillende landen.

In Spanje werd het onderzoek uitgevoerd door OCON SUR en met de steun van het team van de gerechtelijke politie van Altea lokaliseerden ze de man in Benidorm, die met zijn gezin in een huurhuis woonde en een redelijk anoniem leven leidde. De arrestant wordt direct verantwoordelijk gehouden voor het binnenbrengen in Nederland van 840 kilo hasj, het overbrengen van Nederland naar het Verenigd Koninkrijk van 106 kilo cocaïne en het witwassen voor de organisatie van zeker zes miljoen euro.

Nadat alle leden van de organisatie bekend en gelokaliseerd waren, werd een gelijktijdige gezamenlijke operatie gepland in Nederland, België en Spanje. Daarvan waren er 15 in Nederland, één in België en één in Spanje. Bij de huiszoekingen in Nederland en België arresteerde de politie diverse leden van de organisatie en nam wapens, een kilo Crystal Meth, chemische producten en precursoren, waaronder 100 liter BMK, in beslag.

In Benidorm werd een huiszoeking uitgevoerd en daarbij werd een 44-jarige man gearresteerd op verzoek van de Nederlandse autoriteiten. (Bron: Europa Press)

Back to top button