Beeldenpark Alfaz del Pi is klaar voor de zomer

Beeldenpark Alfaz del Pi is klaar voor de zomer
14 juni 2024

Het beeldenpark Klein-Schreuder in Alfaz del Pi is goed onderhouden en klaar om zomerbezoekers te verwelkomen, alhoewel er momenteel geen speciale tentoonstelling is, staan het park ​​wel klaar om bezoekers te ontvangen.

In een persbericht schrijft de vice-voorzitter van de stichting voor het park, Johanna Klein-Schreuder, over de enorme tuin in het Beeldenpark. Het is arbeidsintensief om de tuin op orde te houden, waarbij 100 palmbomen en 58 moerbeibomen worden gesnoeid. Het onkruid groeit ook ijverig en moet worden weg gewied.

Vroeger deed het echtpaar Klein-Schreuder al het tuinwerk zelf, maar inmiddels zijn zowel het echtpaar als de bomen ruim 20 jaar ouder. Professionele hoveniers voeren nu de werkzaamheden samen met enkele vrijwilligers uit.

Nieuwe waterslangen
Alle sculpturen moeten worden gewassen en schoongemaakt, vooral nadat de Sahara Calima de kust heeft veroverd en alles. Marja heeft de leiding over de wasklus. Leoni en Arend dragen ook hun steentje bij, en jij kunt hetzelfde doen als je daar zin in hebt en tijd over hebt.

In het park worden tegenwoordig nieuwe, dikkere waterslangen aangelegd. In de tuin ligt een netwerk van druppelslangen om planten en bomen water te geven. Er wordt ca. 10 vierkante meter per dag, volgens een zorgvuldig plan. De reden voor het uitfaseren van oude slangen is dat de druk in de drinkpunten geleidelijk werd verlaagd.

Zaden kunnen worden gekocht.
Het beeldenpark is sinds de oprichting aangesloten op het landbouwwater uit Benidorm, Regantes, dat bestaat uit gerecycled afvalwater. Het zorgt het hele jaar door voor het groene leven in de tuin.

Johanna Klein-Schreuder haalt inkomsten uit voor de verkoop van zaadzakjes. Voor één euro kun je een zakje zaden kopen, dat je in nat keukenpapier in een gesloten plastic zak in de zon legt. Na 10 dagen ontkiemt het.

Beeldenpark Alfaz del Pi is klaar voor de zomer
  • https://mscp2.live-streams.nl:8242/live
  • Benidorm Nieuws