Home Overig Nieuws Beeld van kindje Jezus ontvoerd: eis losgeld 2000 euro

Beeld van kindje Jezus ontvoerd: eis losgeld 2000 euro

door admin
Beeld van kindje Jezus ontvoerd: eis losgeld 2000 euro

De politie heeft een ongebruikelijke ontvoeringszaak opgelost. Onbekenden hebben het kindje Jezus in de nacht van 15 op 16 december ontvoerd van de gemeentelijke kerststal in San Vicente del Raspeig. Het losgeld van 2000 euro werd geëist via TikTok.

De minimalistische kerststal van San Vicente bestaat alleen uit een overmaatse Heilige Familie, geen os of ezel, geen stal, geen engelen of herders. Meestal worden de Spaanse kerststallen vooral gekenmerkt door hun grote rijkdom aan details. De verdwijning van de centrale figuur, het kindje Jezus, viel zaterdagochtend op voor voorbijgangers en de diefstal werd het belangrijkste gespreksonderwerp in deze stad aan de Costa Blanca.

De ontvoerders stuurden hun losgeldverzoek niet in een brief bestaande uit uitgeknipte krantenberichten, maar via de TikTok. In een video verschijnen de twee ontvoerders, gemaskerd, met het kindje Jezus tussen hen in. Op het lichaam hadden ze biljetten van 20 en 10 euro geplaatst. Ze eisten 2000 euro van de lokale politie voor de vrijlating van het kind. In de video beschuldigen de ontvoerders de lokale politie ervan ‘niet goed voor het kindje Jezus te zorgen’. Als ze het geld niet krijgen, zouden ze het Christuskind schade berokkenen.

De politie begon onmiddellijk een onderzoek naar de ongewone ontvoeringszaak, die al voor veel ophef in heel Spanje heeft gezorgd. Zondagavond konden de agenten twee 19- en 21-jarige mannen uit Alicante aanhouden als vermoedelijke daders. Beiden hebben de misdaad bekend en moeten zich nu verantwoorden voor diefstal, niet voor ontvoering. Omwonenden vonden het Christuskind diezelfde avond naast een afvalcontainer bij de kerststal. Maandagochtend hebben burgemeester Pachi Pascual en het gemeenteraadslid voor Veiligheid, het kind veilig teruggegeven aan de ouders Josef en Maria.

Wellicht vind u dit ook interessant

Geef een reactie

Benidorm Nieuws

Op Benidorm Nieuws lees je nieuws en informatie uit Benidorm én de Costa Blanca. Wij maken ook video-reportages, ontvangen persberichten van de gemeente Benidorm en halen nieuws-berichten uit de Spaanse media. (onjuistheden zijn voorbehouden).

2023 © Benidorm Nieuws – Alle Rechten voorbehouden. Samenstelling: Patrick Mulder * Privacy pagina * Gebruiksvoorwaarden

Adblock staat aan!

Om Benidorm Nieuws in de lucht te houden, zijn we van advertenties afhankelijk. Wilt u de AdBlocker uitzetten voor deze site?