Home Politie Arrestaties Voor Diefstal Van Boot Voor Mensensmokkel

Arrestaties Voor Diefstal Van Boot Voor Mensensmokkel

door admin
politie bij de arrestanten in El Campello

Agenten van de Guardia Civil en de lokale politie van El Campello hebben zes mensen gearresteerd in een baai van Coveta Fumà voor de diefstal van een boot die was gestolen in de jachthaven van Altea met het vermeende doel deze te gebruiken voor bevoorrading van andere boten die aankomen op de kust van Alicante en beladen zijn met drugs, maar ook voor mensensmokkel.

De boot werd in goede staat teruggevonden en er waren zo’n twintig vaten brandstof aan boord, waarvan negen vol benzine. Van de zes gearresteerden, zijn twee van Spaanse en vier van Algerijnse afkomst. Naast de diefstal van de boot in Altea beschuldigde de Guardia Civil de zes arrestanten van smokkel en behoren tot een criminele groepering.

Het is niet de eerste keer dat de Guardia Civil diefstal van boten in havens aan de Costa Blanca opmerkt om drugs te vervoeren. De onderzoekers geloven dat deze gestolen boten worden gebruikt om brandstof te vervoeren naar de ‘narcoboten’ die beladen met hasj uit Marokko arriveren en brandstof nodig hebben voor de terugreis, zonder in de buurt van de kust te komen. Ze brengen hen benzine en er wordt aangenomen dat ze ook hasj laden.

De zes arrestanten werden gezien in de Morro Blanc-baai in Coveta Fumà, in de gemeente El Campello. Daar was een stel hun hond aan het uitlaten toen ze zes mannen onder een boom zagen eten en drinken op een plek waar zelden mensen komen. De verrassing van het paar was nog groter toen ze even later een plezierboot voor anker zagen liggen bij de kust. De man herkende het omdat het degene was die de dag ervoor was gestolen van een vriend van hem in de haven van Altea, waarvoor hij de lokale politie van El Campello belde.

Agenten van de Lokale Politie en de Guardia Civil werden vervolgens ingezet om mogelijke ontsnappingsroutes af te dekken en de zes verdachten werden aangehouden, die tevergeefs probeerden weg te rennen en voor hun arrestatie voorwerpen in het water gooiden, waaronder twee mobiele telefoons die werden de volgende dag bij de kust geborgen door duikers.

De plezierboot, uitgerust met een buitenboordmotor van 200 pk, is geborgen en door de patrouilleboot van de Maritieme Dienst van de Guardia Civil naar de haven van Alicante overgebracht. Eenmaal in de haven werd het geïnspecteerd door de Guardia Civil om bewijsmateriaal te verzamelen. (Bron: diario Informacion)

Wellicht vind u dit ook interessant

Geef een reactie

Benidorm Nieuws

Op Benidorm Nieuws lees je nieuws en informatie uit Benidorm én de Costa Blanca. Wij maken ook video-reportages, ontvangen persberichten van de gemeente Benidorm en halen nieuws-berichten uit de Spaanse media. (onjuistheden zijn voorbehouden).

2023 © Benidorm Nieuws – Alle Rechten voorbehouden. Samenstelling: Patrick Mulder * Privacy pagina * Gebruiksvoorwaarden

Adblock staat aan!

Om Benidorm Nieuws in de lucht te houden, zijn we van advertenties afhankelijk. Wilt u de AdBlocker uitzetten voor deze site?