Auto’s Las Terrazas worden te vaak weggesleept

Kritiek op het vele wegslepen van auto's Las Terrazas
16 april 2024

Er is veel kritiek van de socialistische PSOE op het parkeerbeleid in Benidorm. Met name het vele wegslepen van voertuigen op de parkeerplaats Las Terrazas aan de Avenida del Mediterráneo.

De socialistische PSOE heeft aan de kaak gesteld dat het gebrek aan informatie en de slechte bewegwijzering, zowel op de parkeerplaats voor bewoners als op de openbare parkeerplaats Las Terrazas, de belangrijkste oorzaak zijn van het wegslepen van duizenden voertuigen.

Dit blijkt uit de gegevens in de voertuigverwijderingsstatistieken voor het jaar 2023. Regeringspartij PP heeft deze op verzoek van de PSOE overgedragen.

Het socialistische raadslid dat toezicht houdt op het Mobiliteitsgebied, Miguel Soldevila, heeft gedetailleerd beschreven dat de gemeentelijke sleepwagendienst vorig jaar in totaal 2172 voertuigen uit het gebied heeft verwijderd, en nog eens 850 auto’s van de openbare parkeerplaats op het terrein van Las Terrazas, waar parkeren voor niet-inwoners is toegestaan ​​op afwisselende dagen op basis van het kenteken.

“We praten over een aantal van 3.022 auto’s in één jaar. Deze hoge cijfers vertellen ons dat de bewegwijzering op deze parkeerterreinen duidelijk verbeterd kan worden”

Miguel Soldevila

Onduidelijk

Parkeren is vaak een uitdaging omdat veel toeristen de kleurcodes niet kennen of niet weten hoe ze moeten betalen. Vaak staat dit niet goed aangegeven of helemaal niet. Een souvenir die veel toeristen meenemen uit Benidorm is dan ook een boete van 90 euro en de sleepkosten van 60 euro.

Kritiek op het vele wegslepen van auto's Las Terrazas
Foto: Patrick Mulder
Don Panchito Albir

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Benidorm Nieuwsradio