Home Benidorm Aula del Mar aan Levante strand blijft dicht

Aula del Mar aan Levante strand blijft dicht

door admin
De Aula del Mar in Benidorm, aan het Levante strand blijft dicht.

De Socialistische Fractie in de gemeenteraad van Benidorm, de PSOE heeft aan de kaak gesteld dat de Aula del Mar in Benidorm, aan het Levante strand definitief gesloten blijft. Ondanks het feit dat de werkzaamheden al enkele maanden voltooid zijn. 

Dit kleine gebouw vlak achter de boulevard aan het Levante strand is een prefab-gebouw dat elders in een fabriek is gemaakt en op locatie in elkaar is gezet. Het moest een maritiem museum huisvesten en is opgevat als een culturele en pedagogische ruimte. Het is een duidelijk voorbeeld van de mislukkingen en misleidingen van de PP-regering. In die zin herinnerde de socialistische woordvoerder Cristina Escoda (PSOE) eraan dat het burgemeester Toni Pérez (PP) zelf was die in maart, midden in de verkiezingscampagne, tijdens een bezoek aan de fabriek verzekerde dat de Aula del Mar een realiteit binnen de periode van twee maanden zou zijn. Maar nu in november is het nog steeds niet open.

Escoda heeft kritiek geuit op het feit dat deze culturele ruimte dicht blijft na een investering van bijna 800.000 euro en in gelijke delen gefinancierd door de Spaanse regering, de Generalitat Valenciana en de gemeenteraad van Benidorm. 

“Wat een gebouw moest zijn om de zeevaartgeschiedenis van Benidorm te vertellen, de connectie met de visserij en de ecologische waarde van de zee, blijft het nu werkeloos stof te happen”, volgens haar.

Zo heeft de socialistische leider geëist dat het regeringsteam de Aula del Mar zo snel mogelijk openstelt voor het publiek en dat de daarvoor beschikbare tentoonstellingsruimte en projectieruimte van inhoud worden voorzien. 

Wellicht vind u dit ook interessant

Geef een reactie

Benidorm Nieuws

Op Benidorm Nieuws lees je nieuws en informatie uit Benidorm én de Costa Blanca. Wij maken ook video-reportages, ontvangen persberichten van de gemeente Benidorm en halen nieuws-berichten uit de Spaanse media. (onjuistheden zijn voorbehouden).

2023 © Benidorm Nieuws – Alle Rechten voorbehouden. Samenstelling: Patrick Mulder * Privacy pagina * Gebruiksvoorwaarden

Adblock staat aan!

Om Benidorm Nieuws in de lucht te houden, zijn we van advertenties afhankelijk. Wilt u de AdBlocker uitzetten voor deze site?