Arrestaties voor inbraken in 55 hotelkamers in Benidorm

Een man en een vrouw van 49 en 51 jaar zijn gearresteerd als vermeende daders van 55 inbraken in hotelkamers van verschillende hotels in Benidorm. Het gearresteerde echtpaar van de Algerijnse nationaliteit, is ook beschuldigd van fraude en het behoren tot een criminele groep. Volgens de door de slachtoffers ingediende aanklachten hebben de dieven, die in een huurauto met Frans kenteken reisden, bijna 9.000 euro aan contant geld, bankpassen waarmee ze aankopen deden in winkels, sieraden en mobiele telefoons gestolen.

De dieven maakten gebruik van de drukke uren van de dag voor de diefstallen, aangezien er dan een grote toestroom van gasten is bij de receptie en restaurant. Ze droegen strandkleding om niet op te vallen tussen de overige gasten. Eenmaal binnen in de hotels gingen ze naar de kamers, forceerden de deuren en stalen vervolgens persoonlijke waardevolle spullen uit de kluizen.

Kluizen werden ingebroken en zelfs uit de muur getrokken. Ze stopten de buit in hun meegebrachte koffers die ze als “toerist” bij zich hadden en verlieten zo weer het hotel.

Back to top button