Ansichtkaartententoonstelling ‘Souvenir van Benidorm’

Ansichtkaartententoonstelling 'Souvenir van Benidorm'
29 maart 2024

De Afdeling Historisch en Cultureel Erfgoed in Benidorm, lanceert een ansichtkaartententoonstelling waarmee u een reis door de tijd maakt met oude kaarten op verschillende plekken in Benidorm.

“we de duizenden toeristen verwelkomen die ons bezoeken tijdens de Goede Week, via een verhaal dat met hen begint en eindigt, want de vakantie, onze stad en de toeristen zelf zijn de hoofdrolspelers van de ansichtkaarten waaruit deze tentoonstelling bestaat, die al te zien is in de zeven Espais d’Art Urbà.”

Wethouder Ana Pellicer

De 77 ansichtkaarten waaruit ‘Souvenir aan Benidorm’ bestaat, komen uit de collecties van het Gemeentearchief. Veel van de prenten zijn in kleur, hoewel er ook een klein aantal zwart-witte zijn met meer folkloristische elementen.

Populaire hotspots

Ana Pellicer heeft benadrukt dat veel plekken die vroeger populair waren als foto-locaties, nu nog steeds een trekpleister zijn voor ontmoetingen en foto’s. Het Castell, de stranden, straten van de oude stad zoals Carreró dels Gats of panoramische uitzichten vanaf La Creu.

‘Herinnering aan Benidorm’ is tot na de zomer te zien in de Espais d’Art Urbá Els Tolls, Carrascos, Pont, Hispanitat, El Campo, Ponent en Castell. 

Don Panchito Albir

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Benidorm Nieuwsradio

Heeft u dit al gelezen?

Een propeller van het korvet "Hunter" zal worden tentoongesteld op een rotonde op het Poniente-strand in Benidorm

Propeller tentoongesteld op rotonde Poniente strand

Aan het Poniente strand staat weer een nieuw “kunstwerk” op een rotonde
Weer nieuwe sculpturen aan boulevard in Benidorm

Weer nieuwe sculpturen aan boulevard in Benidorm

De kunstwerken onder de naam ‘The Journey of Life’ en samengesteld uit zes