Altea zoekt voor drie jaar nieuwe beheerders van de strandtentjes

De gemeenteraad van Altea heeft het nieuwe bestek opgesteld dat de aanbesteding van de strandbars en kiosken op haar stranden zal regelen. Het is één van de attracties van Altea die concurreert met toeristische gemeenten zoals Benidorm die dit soort zaken niet heeft op het strand.

Eén van de voorwaarden is, dat men slechts op één van de strandbars mag bieden, om zo te voorkomen dat één bedrijf het hele aanbod op het gehele strand overneemt. De looptijd van hun beheer is voor de jaren 2023 tot en met 2025, zonder mogelijkheid tot verlenging.

Concreet gaan vier chiriguito’s in de aanbesteding, die ten zuiden en noorden van Playa de L’Olla, en nog eens twee ten noorden en zuiden van Mascarat. Voor de eerste twee wordt naar schatting een vergoeding van 10.000 euro per jaar betaald, voor de andere is dat 3500 euro per jaar. Hiervoor is al een aanbesteding uitgeschreven en eindigt op 30 december.

Maar ze zoeken voor dezelfde periode ook nieuwe bedrijven om de kiosken op het strand te beheren. De aanbesteding begon op dezelfde dag als die voor de strandtentjes, maar de voorwaarden zijn anders. Er komen twee faciliteiten, die in Cap Blanc en l’Espigó Norte, en die kosten elk 4000 euro per jaar.

Back to top button