Altea zal het herstel van gevels subsidiëren

Altea zal het herstel van gevels subsidiëren
28 juni 2024

Altea gaat de gevels in de oude kern van de gemeente en Altea la Vella verbeteren en aanpassen. Voor elke woning zal de gemeente 500 euro uittrekken voor gevelschildering, 350 euro voor verbetering tegen vocht en 150 euro voor het verwijderen van elementen uit de gevels of het herstellen van reclame-elementen.

Het wethouder voor stadsplanning, José Orozco, benadrukte dat “de zorg voor de gevels essentieel is voor de algemene verfraaiing van een toeristische gemeente, aangezien deze oude stad een van onze belangrijkste trekpleisters is.”

Inwoners kunnen profiteren die zich binnen het gedefinieerde actiegebied bevinden. In het oude centrum van Altea zijn de opgenomen gebieden het Renaissance Historische Centrum en zijn bastions, het Bellaguarda-gebied, plus de buitenwijken van Fornet, Costeres, Bellaguarda en del Mar en met betrekking tot het historische centrum van Altea la Vella omvat dit de Santa straten Ana, Cristo de la Salud en vervolg langs Carrer Fondo naar Calle Calvario.

De aanvragen worden verwerkt bij het Burgerservicebureau van het stadhuis of in de administratieve uitbreiding van Altea la Vella, of online. Bovendien is de deadline voor het aanvragen van hulp deze week ingegaan en loopt af op 26 juli, maar de werkzaamheden kunnen tot 31 oktober worden uitgevoerd. De regels voor de oproep zijn beschikbaar op het hoofdkantoor van de gemeente.

  • https://mscp2.live-streams.nl:8242/live
  • Benidorm Nieuws