Altea nu eenrichtingsverkeer richting Albir

Altea nu eenrichtingsverkeer richting Albir
22 maart 2024

Het verkeerslicht dat de haven van Altea met Albir verbindt is weggehaald. Daarnaast is er één rijrichting ingesteld richting Albir. Ook komt er een brede voetgangersstrook.

“Dit besluit heeft tot doel de doorstroming in het gebied te verbeteren, zo min mogelijk problemen te veroorzaken en het meest aanbevolen te zijn”

volgens het gemeentehoofd Verkeer en Burgerveiligheid.

Bovendien zal de in- en uitgang worden aangepast voor het gebouw “Mar i Levante” en aan de appartementen in Altea, aangezien deze moeilijk bereikbaar waren.

Volgens Sánchez speelt deze oplossing in op de noodzaak om het verkeer in het gebied te reguleren door de mobiliteit van voetgangers en het gebruik van fietsen te bevorderen om het San Pere-gebied met de Paseo del Albir te verbinden. Er komt een brede voetgangersstrook.

Het verkeer op rijksweg 332 tussen Altea en Alfaz zorgt vooral in de spits voor vertragingen en deze komen voor in de richting van Altea richting Alfaz, wat vaak tot aanzienlijke vertragingen leidt.

Het omleiden van al het uitgaande verkeer van Altea naar Alfaz via de N-332 zou niets anders doen dan deze vertragingen vergroten, waardoor de verkeerstijden vanuit Altea zouden verslechteren, volgens de gemeente.

Don Panchito Albir

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Benidorm Nieuwsradio