Wonen

Altea geeft inwoners van de oude stad tot 1000 euro voor renovatie van hun gevels

Tot 1000 euro voor het opnieuw schilderen van gevels, het verwijderen van vocht, het verwijderen van airconditioners of borden van slechte staat. De gemeenteraad van Altea heeft een nieuwe actie gelanceerd om het gebied er mooier uit te laten zien. De oude stad is sinds 2013 uitgeroepen tot gebied van Cultureel Belang (BIC) en men heeft als doel die te verbeteren, net als Altea La Vella.

Onder de acties die in aanmerking komen voor deze subsidie, waarvoor de gemeente in totaal 10.000 euro heeft gereserveerd, is onder meer een vast bedrag van driehonderd 350 euro per pand voor het schilderen van gevels. Nog eens 350 euro voor acties gericht op verbetering tegen vocht, die de gehele of gedeeltelijke vervanging van de bestaande coating of pleister inhouden, met een minimale actie van ten minste één meter hoogte vanaf de grond over de gehele lengte van de gevel. 150 euro is er voor elke woning die de airconditioning-buitenunits voor verwijdert die aan de gevels van een pand zijn bevestigd. Tot slot nog eens 150 euro per woning die reclameborden op de gevels aanpassen aan de Reclameverordening en de aanduidingen met betrekking tot het huidig ​​Algemeen Stedenbouwkundig Plan (PERI).

de gemeente heeft wel een maximum bijdrage van 1000 euro per woning uitgeroepen ​​om de vier acties uit te voeren, iets dat echter meestal niet de norm is . De begunstigden hebben een deadline om de subsidies aan te vragen tot 15 oktober, terwijl de burgemeester José Orozco heeft uitgelegd dat ze de werken voor het einde van het jaar moeten uitvoeren en bovendien moeten aantonen dat ze zijn uitgevoerd in overeenstemming met de bepalingen. (Bron: Diario Informacion)


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button