Altea gaat luchtkwaliteit meten

Altea gaat luchtkwaliteit meten
15 mei 2024

Altea zet sensoren in om de kwaliteit van de lucht te meten en doet dit dankzij het Destination Tourism Sustainability Plan dat het in 2022 realiseerde en waarvan de financiering 4 miljoen euro bedroeg.

Dit bedrag is bedoeld voor acties die de duurzaamheid en modernisering van de stad ten goede komen, zowel voor de eigen inwoners als voor het toerisme. Dit project voor geluid, luchtkwaliteit en CO2-uitstoot maakt gebruik van uiterst nauwkeurige apparaten om de luchtkwaliteit in verschillende delen van de stad te meten.

Deze sensoren hebben tot doel de impact van verschillende parameters op de lucht die de bevolking inademt te evalueren, zoals schadelijke gassen en broeikasgassen, zwevende deeltjes, temperatuur, vochtigheid, lawaai of de toestroom van mensen.

Het systeem maakt het mogelijk om gegevens in realtime te verkrijgen en evaluaties uit te voeren op basis van de activiteiten die in de stad worden uitgevoerd. Deze gegevens die in de rapporten worden weergegeven helpen bij het bestuderen van verkeers-reorganisatieprojecten die kunnen bijdragen aan het terugdringen van de luchtvervuiling.

De zes vaste sensoren zijn geplaatst in strategische gebieden van de gemeente, zoals Plaza de l’Església, Plaza del Convent, Avenida de València en Altea la Vella. Daarnaast krijgt de gemeente twee mobiele sensoren, waarmee bij specifieke gelegenheden de milieu-impact van activiteiten die het hele jaar door in de stad worden uitgevoerd, kan worden onderzocht. (Bron: Radio Sirena)

Don Panchito Albir

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Benidorm Nieuwsradio