De stad Alicante beleeft van 25 tot 27 februari het grootste gastronomische festival in de Repsol Guide. Gedurende het hele weekend vinden er in de straten van de Alicante verschillende activiteiten plaats die zijn georganiseerd als aanloop naar de uitreiking van de Repsol Guide Suns 2023 en die zullen uitmonden in de viering van het Soles Gala op 27 februari in het Auditorium van de Provinciale Raad van Alicante (ADDA).
De hoofdingrediënten zijn een “showcooking” op de Centrale Markt en een gigantisch rijstgerecht in de Plaza del Ayuntamiento. Een weekend waarin de inwoners van Alicante, maar zeker ook de bezoekers aan de stad, uit de eerste hand kunnen proeven en genieten van het gastronomische talent van de Spaanse keuken.
Op zaterdag 25 februari organiseert de Centrale Markt van Alicante een showcooking. Vier restaurants uit Alicante zullen verantwoordelijk zijn voor het bereiden van de gerechten die de aanwezigen zullen proeven: Nou Manolín (2 Repsol Guide Suns), El Portal (1 Repsol Guide Sun), Estiu (Solete Repsol Guide) en Moments (Solete Repsol Guide) komen om 10.30 uur tot 14.00 uur op het centrale punt van de markt, waar verschillende recepten met seizoensproducten worden bereid.
Op zondag 26 februari wordt op de Plaza del Ayuntamiento een traditioneel rijstgerecht bereid voor 1500 personen. Chef-kok Moncho Riquelme en zijn team, specialisten in rijst gerechten, zullen instaan voor de bereiding van dit gerecht op basis van kip, konijn en groenten.
Bovendien zullen 20 personen gedurende zaterdag en zondag heliumballonnen van 40 centimeter voor de kleintjes uitdelen, evenals houten lepels en enveloppen met paellero-zeevruchten om rijst te bereiden, een knipoog naar de gastronomie van Alicante. En vanaf aanstaande donderdag tot 28 februari zal een drie meter hoge “ninot” (kunstwerk net zoals bij de fallas) op de Explanada de España staan.