Home Overig Nieuws Alfaz del Pi verslagen door gewelddadige moord

Alfaz del Pi verslagen door gewelddadige moord

door admin
Alfaz del Pi verslagen door gewelddadige moord

De gewelddadige moord op een 44-jarige vrouw in Alfaz del Pi heeft de inwoners van de gemeente geschokt. Woensdag lieten bewoners hun duidelijke veroordeling van gender- en partnergeweld blijken met vijf minuten stilte buiten het gemeentehuis.

Er was een sterke wens om afstand te nemen van dit soort geweld en tegelijkertijd steun te bieden aan de familie van het slachtoffer. De vermoedelijke moordenaar werd woensdag in de vroege uren van een nachtclub in de stad Cox gearresteerd. De man is 52 jaar oud. Hij heeft een geschiedenis van agressie tegen andere vrouwen in het verleden.

Gedood met een mes

Laura Sevilla, Raad voor Gelijkheid van Alfaz del Pi, las een verklaring voor waarin ze de moord op de vrouw veroordeelde, die twee minderjarige kinderen achterlaat. De vrouw werd gedood met een mes en had verschillende steekwonden in de nek.

“In het licht van een dergelijke dramatische gebeurtenis is er geen ruimte voor meer woorden dan erop aan te dringen dat we doorgaan met het opbouwen van een samenleving waarin we een rechtvaardigere samenleving betrekken en creëren”, zei Sevilla onder meer.

De vermoorde vrouw heeft geen familie in Alfaz del Pi. Ze was gescheiden en de kinderen van 15 en 9 jaar woonden bij hun vader in een andere Spaanse stad. Ze kwam oorspronkelijk uit Algeciras en had een baan in Benidorm.

Donderdag en vrijdag zijn dagen van officiële rouw in Alfaz del Pi. De burgemeester van Alfaz del Pi, Vicente Arques, heeft zijn medeleven betuigd aan de familie van de overledene.

Wellicht vind u dit ook interessant

Benidorm Nieuws

Op Benidorm Nieuws lees je nieuws en informatie uit Benidorm én de Costa Blanca. Wij maken ook video-reportages, ontvangen persberichten van de gemeente Benidorm en halen nieuws-berichten uit de Spaanse media. (onjuistheden zijn voorbehouden).

2023 © Benidorm Nieuws – Alle Rechten voorbehouden. Samenstelling: Patrick Mulder * Privacy pagina * Gebruiksvoorwaarden

Adblock staat aan!

Om Benidorm Nieuws in de lucht te houden, zijn we van advertenties afhankelijk. Wilt u de AdBlocker uitzetten voor deze site?