Home Overig Nieuws Alarmnummer 112 krijgt steeds meer vragen over huisdieren

Alarmnummer 112 krijgt steeds meer vragen over huisdieren

door admin
Alarmnummer 112 krijgt steeds meer vragen over huisdieren

De Spaanse alarmcentrale in de regio Valencia, krijgt op het alarmnummer 112 steeds meer oproepen binnen over dieren. Maar liefst 58 procent van alle noodoproepen tot 15 augustus betreft dieren, dat zijn ​​11.177 oproepen.

Meer dan de helft van de 58 procent betreft huisdieren die zijn achtergelaten of waarvan het huisdier is ontsnapt, of dieren die zijn mishandeld. Dit geldt ook andersom, voor dieren die mensen kwaad doen.

24 procent van de vragen betreft het houden van dieren die beschermd zijn door de Dierenwelzijnswet. Negen procent van de telefoontjes gaat over mensen die zijn gebeten door wespen en bijen en die allergisch zijn voor het gif in de wespensteek. Een procent van de onderzoeken heeft betrekking op illegale jacht en visserij. 

De alarmcentrale verwittigt de Guardia Civil of de lokale politie, zodat deze kunnen uitrukken bij diverse situaties die tussenkomst van de overheid vereisen.

Wellicht vind u dit ook interessant

Geef een reactie

Benidorm Nieuws

Op Benidorm Nieuws lees je nieuws en informatie uit Benidorm én de Costa Blanca. Wij maken ook video-reportages, ontvangen persberichten van de gemeente Benidorm en halen nieuws-berichten uit de Spaanse media. (onjuistheden zijn voorbehouden).

2023 © Benidorm Nieuws – Alle Rechten voorbehouden. Samenstelling: Patrick Mulder * Privacy pagina * Gebruiksvoorwaarden

Adblock staat aan!

Om Benidorm Nieuws in de lucht te houden, zijn we van advertenties afhankelijk. Wilt u de AdBlocker uitzetten voor deze site?