Consument

Al grote belangstelling voor de kerstloterij

De verkoop van loten in de El Gordo-loterij is al aan de gang, hoewel de trekking pas op 22 december zal plaatsvinden. De belangstelling voor de Kerstloterij zal dit jaar groter zijn dan ooit.

Het is de Spaanse nationale loterij die achter El Gordo zit, wat simpelweg “de dikke” betekent, oftewel een enorme winkans. Dit is de kersttrekking die op 22 december plaats zal vinden.

De Spaanse Kerstloterij is de grootste loterij ter wereld. Zoals gezegd zijn de verkopen nu begonnen en de wachtrijen voor de vele loterijverkopen in Spanje zijn groot. Het is geen wonder dat de inzet van het Spaanse volk op zijn hoogtepunt is. De hoofdprijs bedraagt ​​zo’n vier miljoen euro.

30 procent van de verkoop van El Gordo-tickets gaat naar de Spaanse staat. 70 procent wordt uitbetaald aan de winnaars van de loterij. Voor 2013 was er geen belasting op winsten in El Gordo, maar dat is veranderd. Nu moet de winnaar 20 procent belasting betalen over winsten boven 2.500 euro.

Voltooide tickets worden gemaakt op een reeks van 100.000 nummers verspreid over meerdere reeksen, en deze reeksen kunnen van jaar tot jaar variëren. Als eerste prijs werd bijvoorbeeld een winnend nummer 20297 getrokken. Het leverde de winnaar 3 miljoen euro op. Tegelijkertijd waren er 180 series waar dit nummer in stond, waardoor er 180 keer 3 miljoen euro werd uitbetaald. Hier is waarschijnlijk een deel van de grote belangstelling voor deze loterij.

De maximale inzet die je kunt doen is 200 euro, maar deze kan ook weer 10 keer worden verdeeld, tot een gedeeltelijke aankoop van 20 euro. Als je het winnende nummer hebt bij dat type loterij, dan is de prijs een tiende van een volledige prijs. Er zijn velen die de aankoop van kaartjes voor 200 euro “splitsen”, vooral bij de Spaanse gezinnen, collega’s op het werk en sportteams.

De trekking vindt plaats op 22 december om 09:00 uur en wordt live uitgezonden op TVE vanuit het Teatro Real de Madrid. De uitzending vindt de hele dag plaats met diverse entertainment gerelateerd aan de trekking zelf. 22 december is de grote dag waar mensen massaal vrij nemen om de trekking te kunnen zien. De loten kunnen worden gekocht in de speciale loterijwinkels in Spanje, maar ook online. Ook de online verkoop schiet omhoog.


plaatje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Back to top button