Afval in Benissa blijft een probleem

Afval in Benissa blijft een probleem
8 juli 2024

Zoals in veel gemeenten aan de Costa Blanca lijken de voortdurende problemen met afval in Benissa vrijwel onoplosbaar. De klachten stromen al jaren binnen over overvolle containers en illegale dumpingen.

De gemeente belooft al jaren maatregelen te zullen nemen. Deze zomer heeft de lokale overheid opnieuw aangekondigd harder op te treden tegen illegale vuilstortplaatsen. De strijd tegen afvalovertreders is een “prioriteit”, schrijft ze in een verklaring.

Over het algemeen zijn deze illegale afvalstortplaatsen te vinden buiten het centrum van de gemeente. Vooral in landelijke gebieden en in het kustgebied. Een paar dagen geleden vond daar nog een incident plaats toen lokale politieagenten zagen dat groenafval uit een bestelwagen werd gedumpt op een niet-toegestane locatie buiten de containers. In dit geval bestaat het risico op een boete tot 751 euro.

“Het is een prioriteit van ons regeringsteam om illegale dumpingen te bestrijden en daarom vergroten we de schoonmaakdienst en de politieaanwezigheid”,

zegt burgemeester Arturo Poquet (PP)

Of deze goede bedoelingen werkelijkheid zullen worden, valt de komende weken te bezien, aangezien de problemen met afval zich doorgaans vermenigvuldigen tijdens het drukke hoogseizoen aan de Costa Blanca.

  • https://mscp2.live-streams.nl:8242/live
  • Benidorm Nieuws