Nieuws uit Benidorm

Afscheid van Hung Galaxy sculpturen in Benidorm

De veertien sculpturen waaruit de ‘Hung Galaxy’ van Hung Yi bestaat, zouden drie maanden in Benidorm blijven, van 16 april tot 12 juli, maar de enorme populariteit zorgde voor een verlenging tot nu toe. Alleen de zwanen aan de Paseo de Poniente blijven nog even staan.

“Een heel bijzondere tentoonstelling”, zei de wethouder voor historisch en cultureel erfgoed, Ana Pellicer, die “al deel uitmaakt van onze stad”. De impact van Yi’s sculpturen is onmiskenbaar. Het zijn de meest gefotografeerde sculpturen op sociale media, ondanks het feit dat ze in Benidorm aankwamen ten tijde van de lockdown en er weinig mensen op straat waren om ervan te genieten. De persoon die verantwoordelijk is voor Historisch Erfgoed heeft er op gewezen dat de iconische zwanen die aan het Poniente strand staan, nog even wat langer kunnen blijven genieten van de aangename temperaturen.

De ontmanteling van de sculpturen aan de Avenida del Mediterráneo, Plaza de la Hispanidad en Calle Gambo is al begonnen. Ana Pellicer heeft al aangegeven al bezig te zijn om meer tentoonstellingen te houden voor het grote publiek met als doel om van Benidorm “een groot openluchtmuseum” te maken.

Hung yi

Hung Yi werd in 1970 in Taiwan geboren. Als autodidact is hij een van de meest prestigieuze kunstenaars in het Oosten. De afgelopen jaren is hij zeer productief geweest in stedelijke kunst. De tentoonstelling ‘Hung Galaxy’ was te zien in de Verenigde Staten (San Francisco, Washington en New York), in Japan (Tokyo) en China (Shanghai). (Bron: R4G)


plaatje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Back to top button