Home Benidorm Afscheid van de muurschildering van hotel Delfín in Benidorm

Afscheid van de muurschildering van hotel Delfín in Benidorm

door admin
Afscheid van de muurschildering van hotel Delfín in Benidorm

De PSOE vraagt ​​om de iconische muurschildering in kubistische stijl die 60 jaar geleden door Felipe Pastor zijn ontworpen, te behouden op de gevel van het hotel Delfín in Benidorm. De PP-regering bevestigt dat ze er alles aan heeft gedaan om de muurschildering te behouden.

Enkele in blauw geverfde dolfijnen die op talloze foto’s en ansichtkaarten schitterden sinds de jaren 60. Het is de iconische muurschildering op de gevel van het bekende hotel Delfín in Benidorm, gelegen in het Cala-gebied. Een iconisch beeld dat gedoemd is te verdwijnen als de accommodatie, die nu gesloten is, plaats zal maken voor een nieuw woon- en hotelgebouw van 44 verdiepingen. Daarom heeft de PSOE geëist dat de muurschildering “gered” wordt. De lokale overheid verzekert van haar kant dat ze al het mogelijke heeft gedaan.

Oude historie gaat verloren

De socialisten in de gemeenteraad gaven aan dat het lokale bestuur van de PP “heeft besloten groen licht te geven voor de sloop ervan, ondanks de sentimentele en artistieke waarde. De muurschildering werd in 1963 ontworpen en geschilderd door de oprichter, de zakenman Felipe Pastor Gómez en werd een herkenbaar element op ansichtkaarten van die jaren, tot op de dag van vandaag.

De geometrische stijl van de muurschildering, enigszins kubistisch, is kenmerkend voor de avant-garde van die tijd. Het Delfín hotel werd ingehuldigd op 20 juli 1963, precies 60 jaar geleden. Amillo beschrijft de schilderijen als “zeer waardevol voor Benidorm, zowel vanwege de artistieke waarde, omdat het een getuigen is van het begin en de gouden eeuw van het toerisme … omdat het een van de iconen van de stad is geworden.”

De Local Government Board heeft “in overeenstemming met de wet” toestemming gegeven voor de sloop van het hotel op verzoek van de huidige eigenaar van de grond. Een verzoek dat “voldoet aan alle voorschriften die zijn vastgelegd in de regelgeving en zo door de gemeenteraad al zodanig behandeld”.

Wellicht vind u dit ook interessant

Geef een reactie

Benidorm Nieuws

Op Benidorm Nieuws lees je nieuws en informatie uit Benidorm én de Costa Blanca. Wij maken ook video-reportages, ontvangen persberichten van de gemeente Benidorm en halen nieuws-berichten uit de Spaanse media. (onjuistheden zijn voorbehouden).

2023 © Benidorm Nieuws – Alle Rechten voorbehouden. Samenstelling: Patrick Mulder * Privacy pagina * Gebruiksvoorwaarden

Adblock staat aan!

Om Benidorm Nieuws in de lucht te houden, zijn we van advertenties afhankelijk. Wilt u de AdBlocker uitzetten voor deze site?