Home Vervoer Aena wil de luchthavenbelastingen verhogen

Aena wil de luchthavenbelastingen verhogen

door admin
De toerismesector is verontwaardigd over nieuwe belastingvoorstellen

Mesa del Turismo de España is op oorlogspad. De branchevereniging voor de toeristische sector is verontwaardigd over het voorstel van Aena om de luchthavenbelastingen te verhogen.

Het voorstel is om de tarieven te verhogen met 4,09 procent. In de praktijk betekent dit dat toeristen €10,35 euro aan belasting moeten betalen. De verhoging is €0,40 cent per toerist. 82 procent van alle toeristen die in Spanje aankomen, reist per vliegtuig.

Mesa del Turismo heeft een brief gestuurd naar de Spaanse regering met het verzoek het voorstel van Aena af te wijzen. In de brief wordt erop gewezen dat de verhoging van de tarieven automatisch zal leiden tot hogere ticketprijzen.

“De verhoging van de tarieven is een harde klap voor ons en zal moeilijkheden opleveren voor het herstel van de werkgelegenheid en de economie in de industrie. Een overheidsinstantie die in de eerste helft van 2023 acht procent winst maakte, mag de tarieven nu niet verhogen”, vindt het toeristenbureau in de brief.

Wellicht vind u dit ook interessant

Geef een reactie

Benidorm Nieuws

Op Benidorm Nieuws lees je nieuws en informatie uit Benidorm én de Costa Blanca. Wij maken ook video-reportages, ontvangen persberichten van de gemeente Benidorm en halen nieuws-berichten uit de Spaanse media. (onjuistheden zijn voorbehouden).

2023 © Benidorm Nieuws – Alle Rechten voorbehouden. Samenstelling: Patrick Mulder * Privacy pagina * Gebruiksvoorwaarden

Adblock staat aan!

Om Benidorm Nieuws in de lucht te houden, zijn we van advertenties afhankelijk. Wilt u de AdBlocker uitzetten voor deze site?