Adiós ‘Gouden visum’

Adiós 'Gouden visum'
10 april 2024

De Spaanse regering, onder leiding van premier Pedro Sanchez, zal de regeling beëindigen van het zogenaamde gouden visum. Het was een controversieel mechanisme dat tijdens de financiële crisis werd gelanceerd om kapitaal naar Spanje te trekken.

Sinds de regering Rajoy ze tien jaar geleden goedkeurde, zijn er meer dan 6200 visa verleend voor investeringen in huisvesting. Buitenlanders die voor minimaal een half miljoen aan onroerend goed kochten, kregen automatisch een verblijfsvergunning.

De regeling was bedoeld om de buitenlandse investeringen in Spanje te vergroten. Het was de PP-regering die in 2013 de gouden visa introduceerde die gekoppeld waren aan rijke buitenlanders. Nu is dit zeer speciale voordeel voor rijke buitenlanders aan het verdwijnen.

Iets minder dan 15.000 mensen hebben de afgelopen tien jaar van de regeling gebruik gemaakt. De meesten zijn Chinezen en Russen. De meeste van dergelijke vastgoedinvesteringen zijn gedaan aan de Costa del Sol, Costa Blanca, Madrid en Barcelona. (Bron: elDiario)

Don Panchito Albir

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Benidorm Nieuwsradio