Nieuws uit Benidorm

actieplan om ondergelopen straten door hevige regen te voorkomen

Wanneer er veel regen valt, zoals in deze periode, doen er problemen voor met de toegankelijkheid in plaatsen zoals die van Huerta, de Almirall Bernat in Sarri√† en de wijk El Campo¬†in Benidorm.¬†Daarom is de gemeenteraad van plan om maatregelen te nemen om de opvang van water of het rioleringsnetwerk op deze drie specifieke punten te verbeteren, waarvoor ze een subsidie ‚Äč‚Äčzal vragen aan de provinciale raad van Alicante om deze werkzaamheden uit te voeren.

De eerste actie stelt voor om het regenwaternetwerk van de¬†Partida Almafr√† in La Huerta uit te breiden.¬†De burgemeester legde uit dat ze willen werken in het Cam√≠ de la Parva-gebied, rond de Almafr√†-urbanisatie, in de buurt van de nieuwe stadstuinen, een punt waar geen regenwaternetwerk is.¬†“Zoals de bewoners ons in verschillende vergaderingen hebben verteld, lopen straten vol bij regen in het lagere deel van de weg en onbegaanbaar wordt. Een probleem dat zal worden aangepakt met de oplossing die door de technici wordt voorgesteld” aldus Burgemeester Toni P√©rez.

Ook het gebied van Almirall Bernat de Sarri√† in het gedeelte tussen de straten Zamora en Juan Fuster Zaragoza komt aan bod. De afvoer in dit gedeelte zal worden verbeterd om de vorming van plassen te voorkomen, wat gebruikelijk is tijdens periodes van intense regen.¬†Om dit te doen, zal er gewerkt worden aan het trottoir tegenover de “Ensanche de Levante”, het aanleggen van een collector die zal worden aangesloten op het regenwaternetwerk van Juan Fuster Zaragoza en het installeren van spuigaten.¬†Het moet in √©√©n maand worden aangepakt, is de prognose van de gemeente.

Met de vernieuwingen aan de Avenida del Mediterr√°neo heeft men deze problemen al gelijk aangepakt toen de straten daar open lagen en ook op andere delen in het oude centrum, zullen er werkzaamheden volgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Back to top button