Costa Blanca

Aanpak tegen Illegale reclameborden

De gemeente van Alfàs del Pi is een campagne gestart om de illegale reclameborden die het stedelijk landschap vervuilen, weg te halen. Raadslid Toni Such heeft gemeld dat er acties volgen van acht van deze illegale borden, die zo snel mogelijk moeten worden weggehaald.

“We hebben het over illegale reclameborden op grootformaat die de afgelopen jaren in gebieden als l’Albir zijn uitgebreid en die een grote visuele impact hebben op het stedelijk landschap,” aldus het raadslid.

Vanuit het gemeentehuis van l’Alfàs del Pi komt de eis dat de verantwoordelijke bedrijven die deze illegale borden hebben geplaatst, ze onmiddellijk weghalen. “Als ze deze eis negeren, zal er overgegaan worden tot het uitdelen van boetes, voor zowel zowel de “adverteerder” als de eigenaar van het land waarop de reclame-uiting staat.

De gemeentelijke verordening betreffende de plaatsing van posters en reclameheiningen in l’Alfàs del Pi, van juli 2016, stelt boetes vast van €300 tot €3000, afhankelijk van de overtreding. Elk bedrijf dat een reclamebord in de gemeente wil plaatsen, moet de desbetreffende licentie aanvragen bij de gemeenteraad van l’Alfàs del Pi. Daarnaast zijn die onderhevig aan strenge eisen voor de te plaatsen locaties, om zo min mogelijk visuele en milieu-impact te hebben.

Het is gaat om het imago van de Alfàs del Pi te verbeteren en te stoppen met deze wildgroei aan illegale reclame-elementen van verschillende formaten die het stedelijk landschap verpesten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Back to top button