Huurprijzen in Benidorm dubbel zo hoog als overheidsindex

Benidorm is een dure gemeente om te wonen. De aangeboden huurprijzen van makelaars en andere verhuurbedrijven, blijken dubbel zo hoog als de overheidsindex laat zien.
Aangeboden huurprijzen in Benidorm dubbel zo hoog als overheidsindex
5 maart 2024

Wonen in de hoogste wolkenkrabber van Benidorm, het InTempo gebouw zou tussen de 620 en 950 euro per maand aan huur kosten. Huurprijzen die aan InTempo worden toegekend zijn in de overheidsindex ver verwijderd van de 2100 euro die momenteel wordt aangeboden in makelaarskantoren. Dit is de prijsindex gepubliceerd door het Ministerie van Volkshuisvesting en Stedelijke Agenda. Een document waarvan de regionale regering van de PP en Vox deze week afstand hebben genomen.

Dat de huur die in Benidorm wordt betaald zijn dus stelselmatig te hoog. Dit komt tot uiting in de rapporten die worden gepubliceerd door gespecialiseerde webportals zoals Fotocasa of Idealista. Een feit dat een stijgende huurprijs een trend heeft veroorzaakt die de toegang tot huisvesting bemoeilijkt.

Globaal gesproken kent Benidorm drie verschillende wijken: Levante, Poniente en centrum. En als u de prijzen die bij makelaarskantoren worden aangeboden vergelijkt met wat is vastgelegd op de website van het ministerie, kunt u zien hoe ze bijna het dubbele zijn.

Beginnend in de binnenstad zou een woning aan Tomás Ortuño van ongeveer 140 vierkante meter, een huurprijs tussen de 600 en 890 euro bedragen, terwijl de realiteit 1500 euro bedraagt. Dit gebied is een gebied met de minste huurwoningen bij de grote portalen. In het gebied l’Aigüera, met een oppervlakte van 50 vierkante meter, zijn de prijzen in de index tussen de 365 en 517 euro, maar in werkelijkheid betaal je ongeveer 750 euro.

In Levante is de situatie niet anders. Aan de eerste lijn wordt geacht tussen de 550 en 780 euro voor een woning van 75 vierkante meter te betalen. Op de Avenida del Mediterráneo betaal je voor een appartement van 85 vierkante meter tussen de 600 en 840 euro. Ruim onder de prijs wat er bij makelaarskantoren wordt aangetroffen, met ongeveer 1000 euro tot 1700 euro waarbij er verschil is tussen korte en langlopende contracten.

Hoe de index werkt

De prijsklasse wordt vastgesteld op basis van de kenmerken van de woning, waarbij rekening wordt gehouden met de oppervlakte, de staat, het bouwjaar, of er een lift aanwezig is, welk energiecertificaat deze heeft en aanvullende diensten, zoals zwembad, garage, gemeenschappelijke ruimtes, enz. Bovendien is één van de criteria de hoogte van de verdieping, die slechts tot de zesde vast staat. Vanaf de “zevende of hoger”, gelden aangepaste prijzen vanwege een beter uitzicht. (Bron: Idealista)

Don Panchito Albir

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Benidorm Nieuwsradio

Heeft u dit al gelezen?

Benidorm en Villajoyosa krijgen betaalbare huurwoningen

Benidorm en Villajoyosa krijgen betaalbare huurwoningen

Benidorm krijgt 100 betaalbare huurwoningen en Villajoyosa. Beide gemeenten zullen voor dit
Finestrat wil sociale woningbouw in La Cala

Finestrat wil sociale woningbouw in La Cala

Het gemeentebestuur van Finestrat heeft grond in La Cala aangeboden aan de