Home Politie 90-jarige in Benidorm bestolen van €80.000 door mantelzorger

90-jarige in Benidorm bestolen van €80.000 door mantelzorger

door admin
90-jarige in Benidorm bestolen van €80.000 door mantelzorger

Agenten van de Nationale Politie hebben een 52-jarige Spaanse vrouw in Benidorm gearresteerd als vermoedelijke dader van verduistering, fraude en diefstal, nadat ze zich naar verluidt meer dan €80.000 van de 90-jarige had toegeëigend.

Het politieonderzoek begon na een klacht van de dochter van het slachtoffer, die op het hoofdbureau van politie verklaarde dat sinds juli een vrouw voor de persoonlijke verzorging van haar vader zorgde en vanaf dat moment de gezondheid van haar vader ‘aanzienlijk’ was verslechterd. De man is volgens de Nationale Politie in een verklaring opgenomen in het ziekenhuis.

Tijdens zijn verblijf in het ziekenhuis vertelde het slachtoffer aan zijn dochter dat de verzorger bepaalde wijzigingen had aangebracht in de woning van de bejaarde man, zoals het vervangen van het slot op de voordeur. Daarom besloot de dochter het huis te bezoeken om het te controleren.

Hierna bevestigde de dochter van het slachtoffer dat de kluis van de man open was, zonder sporen van braak, maar zonder de 80.000 euro die erin moest zitten.

Bovendien ontdekte ze dat een van de creditcards van haar vader was verdwenen en dat er een eigendomsoverdracht had plaatsgevonden op een van de bankrekeningen van haar vader. Om deze reden keerde ze terug naar het politiebureau om verdere informatie aan de onderzoekers te verstrekken.

De agenten voerden het politieonderzoek uit bij de bank en bevestigden dat de inmiddels aangehouden vrouw €800 zou hebben geprobeerd op te nemen via de pinpas van de oude man, maar dat dit uiteindelijk niet lukte omdat ze de pincode niet kende.

Tevens ontdekten de politieonderzoekers dat de verdachte persoon een maand eerder naar verluidt in het gezelschap van het slachtoffer naar de bank was gegaan en hem een ​​rekening met €50.000 had laten opzeggen, met als doel deze over te maken op een nieuw te openen rekening waar ze samen als eigenaren op werden gezet. Op deze manier slaagde zij erin de volledige controle over dat geld te krijgen.

Ten slotte is de politie na het nodige bewijsmateriaal verkregen te hebben, tot onmiddellijke arrestatie is overgegaan. De gedetineerde, 52 jaar oud, zit vast.

De agenten slaagden erin het gestolen geld volledig terug te krijgen, dat opnieuw op de rekening van het slachtoffer werd gestort. Het onderzoek is uitgevoerd door agenten van Groep V van de Gerechtelijke Politie van het Nationale Politiebureau in Benidorm, belast met het onderzoeken van vermogensdelicten. (Bron: Europa Press)

Wellicht vind u dit ook interessant

Geef een reactie

Benidorm Nieuws

Op Benidorm Nieuws lees je nieuws en informatie uit Benidorm én de Costa Blanca. Wij maken ook video-reportages, ontvangen persberichten van de gemeente Benidorm en halen nieuws-berichten uit de Spaanse media. (onjuistheden zijn voorbehouden).

2023 © Benidorm Nieuws – Alle Rechten voorbehouden. Samenstelling: Patrick Mulder * Privacy pagina * Gebruiksvoorwaarden

Adblock staat aan!

Om Benidorm Nieuws in de lucht te houden, zijn we van advertenties afhankelijk. Wilt u de AdBlocker uitzetten voor deze site?