70 jarig slachtoffer hoort ruim 19 jaar eisen op brute overval in zijn huis

Er zijn celstraffen van ruim 19 jaar geeist,tegen 3 overvallers op een
70- jarige zakenman uit Benidorm.

De gebeurtenissen vonden plaats op 24 juni 2018 in La Nucia, toen drie verdachten over de omheining van het huis sprongen en de eigenaar, die in de tuin was, aanvielen met een hamer op het hoofd. Vervolgens bonden ze hem en zijn vrouw vast om te eisen dat ze zouden vertellen waar ze geld hadden verstopt. De daders waren opzoek naar 1 miljoen euro, een bedrag dat de man zou neertellen voor een huis en blijkbaar dachten de overvallers dat hij dat geld contant had liggen.

De aanvallers sloegen het slachtoffer met een hamer, dienden elektrische schokken toe en hielden hem met een zak over zijn hoofd, onder water. Het zogenaamde “waterboarding” om hem ertoe te over te halen het geld te geven.

Ook dreigden ze hem, om zijn geslachtsdelen af ​​​​te knippen met een schaar. De slachtoffers wisten zichzelf te bevrijden en uren later te ontsnappen. De daders namen uiteindelijk 8000 euro mee.

De hoofddader van de aanval op de zakenman, die zich tegenover het slachtoffer identificeerde als een huurmoordenaar die behoorde tot het Ierse Republikeinse leger (IRA), is nog voortvluchtig omdat hij na deze overval het land verliet. Het Openbaar Ministerie heeft afgelopen maandag ruim 19 jaar geëist voor de misdaden van diefstal met geweld, verwondingen en vrijheidsberoving. Tevens vorderen ze een schadevergoeding van 12.000 euro.

Back to top button