Gezondheid

Uitbreiding van hospital de la Marina Baixa en nieuwe gezondheidscentrum Rincón de Loix

De gemeente Benidorm zal in de volgende raadsvergadering aan dringen om haast te maken met de uitbreiding van het regionale ziekenhuis La Vila Joiosa en de bouw van het nieuwe gezondheidscentrum Rincón de Loix.  Dit verzoek komt na het gezondheidsplan dat werd aangekondigd door de president van de Generalitat, Ximo Puig, die wil dat enkele zaken in de gezondheidszorg moeten versnellen en daar horen ook deze uitbreidingen van de twee locaties bij.

Nieuw gezondheidscentrum Rincón de Loix

In Benidorm gaat het om de bouw van het nieuwe gezondheidscentrum Rincón de Loix en op regionaal niveau om de uitbreiding van het ziekenhuis Marina Baixa”. Twee infrastructuren die zijn opgenomen in de Generalitat-begrotingen voor 2021, met een begroting van respectievelijk 800.000 en 7 miljoen euro.

De burgemeester zei dat beide plannen noodzakelijk zijn en al een aantal jaar op de agenda van Ximo Puig staan, ondanks dat deze plannen al vaker  in meerdere begrotingen terug kwamen. Als deze infrastructuren al nodig waren vóór de pandemie, zijn ze tijdens de pandemie nog urgenter geworden en kunnen ze niet worden uitgesteld”, zei hij.

Als deze infrastructuren al nodig waren vóór de pandemie, zijn ze tijdens de pandemie nog urgenter geworden en kunnen ze niet worden uitgesteld.

Toni Pérez

Toni Pérez begrijpt dat beide plannen als ‘strategisch’ moeten worden beschouwd, aangezien de uitvoering ervan voldoende aandacht zou geven aan al die andere projecten die tijdens de pandemie vertraging hebben opgelopen. Hij is overtuigd dat dit plan zonder scheve ogen kan worden uitgevoerd om straks de zorg voldoende het hoofd te kunnen bieden.

Grond was al toegewezen in 2017

Met betrekking tot het gezondheidscentrum Rincón de Loix, heeft de burgemeester gezegd dat het ministerie van Volksgezondheid in 2017 de grond heeft toegewezen voor de nieuwe faciliteiten, een perceel van 3.558 vierkante meter aan de Calle Zamora, naast de voetbalvelden. Sinds 2019 bestaat het project voor het nieuwe gezondheidscentrum.

Als echter aan de bepalingen van de Generalitat-begroting voor 2021 wordt voldaan, zullen de nieuwe faciliteiten pas in 2023 voltooid zijn. Redelijk laat, zo lijkt het, maar dan kan de blik wel gericht worden op een toekomst met minder capaciteitsproblemen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button