Costa Blanca

Grote Corona-ei uit Orxeta als tijdcapsule en vol brieven

De Vlaamse kunstenaar Enca Caen en zijn partner Chantal, woonachtig in Orxeta, een heel klein dorpje in de provincie Alicante is in maart 2021 van start gegaan met het creëren van het grootste Corona Ei ter wereld. De doelstelling van dit kunstwerk is een ode aan een nieuw leven na de Corona pandemie die voor veel mensen een ware hel was met verlies van familie, vrienden kennissen, jobs etc.

Dit kunstwerk is ook een tijdscapsule waarin iedereen ter wereld hun zorgen, frustraties, verlies of alles wat mensen hebben meegemaakt willen opschrijven. Alle brieven worden gericht aan het gemeentehuis in Orxeta, en verzameld in een grote metalen kist en verzegeld in het Wereld-ei gestopt om in 2030 te worden opengemaakt en tentoongesteld te worden.

Zijn vraag is aan alle Vlamingen en Nederlandstaligen gericht en hoopt op massaal veel brieven uit Vlaanderen maar vooral van Nederlandstaligen van over de wereld. Als u ook uw gedachten op papier wilt zetten en in het het ei te laten stoppen tot 2030, dan kunt u dit opsturen naar het gemeentehuis van Orxeta.

” El Huevo de Orxeta”
Ayuntamiento de Orxeta
Plaza Doctor Vicente Lino Ferrándiz, 1, 03579 Orcheta, Alicante España.”


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Back to top button