Home Overig Nieuws De nieuwe Hendrik Groen: Groeten uit Benidorm

De nieuwe Hendrik Groen: Groeten uit Benidorm

door admin
Boek Hendrik Groen

Zonnige stranden, Hollandse cafés, bitterballen en karaoke: de nieuwe roman van bestsellerauteur, bejaarde én publiekslieveling Hendrik Groen neemt je mee naar de Costa Blanca. Een leuk boek dat is uitgebracht en misschien mee kan op vakantie naar Benidorm.

Hendrik Groen: iedereen kent zijn dagboeken. Drie zijn het er, met als eerste Pogingen iets van het leven te maken. Ze gaan over de belevenissen van een stel dwarse bejaarden, onder wie hijzelf, jegens de verzorgers in een bejaardentehuis. Dolkomisch maar evengoed ontroerend bleken de dagboeken ook prima materiaal voor theater en tv. Op tv gaf het duo Kees Hulst-André van Duin smoel aan de hoofdpersonen: Hendrik (Kees) en zijn vriend Evert (André).

Ondertussen ambieerde onze bejaarde vriend méér dan dagboeken volschrijven: hij begon aan heuse romans. Drie stuks maar liefst en nu is daar nummer vier: Groeten uit Benidorm.

Tragikomisch

Benidorm, daar moeten ze heen. Altijd lekker weer. En: als je je huis in Nederland aan expats verhuurt, kun je verdienen terwijl je lekker op vakantie bent. Dat laatste argument geeft de doorslag: ze wagen het erop. Zestigers Theo en Cobie gaan met hun klagende vrienden Joop en Hannie vier maanden overwinteren in Benidorm. Cobie en Theo, ja zelfs Joop, zetten de bloemetjes vrolijk buiten. Helaas lukt dat Hannie niet bepaald. Waardoor de huwelijksperikelen tussen haar en Joop hand over hand toenemen. Een tragikomisch, heerlijk voortkibbelend pardon: -kabbelend boek om gniffelend in te verdwijnen. Prima leesvoer voor op reis ook. Of Benidorm nou de plek van je wildste fantasieën is of juist helemaal niet. En of je die reis nu werkelijk maakt of alleen maar in gedachten. (Bron: zinin)

Wellicht vind u dit ook interessant

Geef een reactie

Benidorm Nieuws

Op Benidorm Nieuws lees je nieuws en informatie uit Benidorm én de Costa Blanca. Wij maken ook video-reportages, ontvangen persberichten van de gemeente Benidorm en halen nieuws-berichten uit de Spaanse media. (onjuistheden zijn voorbehouden).

2023 © Benidorm Nieuws – Alle Rechten voorbehouden. Samenstelling: Patrick Mulder * Privacy pagina * Gebruiksvoorwaarden

Adblock staat aan!

Om Benidorm Nieuws in de lucht te houden, zijn we van advertenties afhankelijk. Wilt u de AdBlocker uitzetten voor deze site?