Home Politie 5 ton hasj onderschept met spectaculaire politieactie Elche

5 ton hasj onderschept met spectaculaire politieactie Elche

door admin
5 ton hash bij politieaktie in elche

De Guardia Civil, en de lokale politie hebben 5 ton hasj onderschept bij een spectaculaire operatie aan de stranden van Elche en daarbij 7 arrestaties uitgevoerd,

De procedure begon in de vroege morgen van 12 juni, toen agenten van de lokale politie van Elche patrouilleerden in het Elche-gebied van Valverde, de aanwezigheid van twee naderende bestelwagens opmerkten. Toen de bestuurders de politieauto zagen, namen ze een uitwijkmanoeuvre en vluchtte daarop de inzittenden te voet verder.

Nadat de agenten in de achtergelaten voertuigen 100 balen hadden gevonden met in totaal 3.500 kilo hasj waarbij het duidelijk een lading was die recent was ingeladen. Tevens lag er een geweer met korte loop op een van de stoelen. Hierdoor schakelden de agenten exra hulp in om op strategische punten te posten en te proberen de voortvluchtige criminelen te omsingelen. Dit was lastig, aangezien het een landelijk gebied is, met talloze wegen, zonder verlichting en met weinig dekking voor de agenten.

De volgende nacht, rond 03.30 uur op 13 juni, intensiveerde de Guardia Civil de bewaking van de nabijgelegen kustgebieden. Dit, in combinatie met het SIVE (Integrated External Surveillance System), maakte de detectie mogelijk van een verdacht vaartuig dat het La Marina-gebied naderde. Zodra het de binnenkomst van een verdacht vaartuig detecteerde, activeerde het COS (Service Operations Center) van het commando van Alicante de territoriale patrouilles en de Provinciale Maritieme Dienst om te verifiëren dat het een drugsboot was.

Rond 05:00 uur ‘s ochtends werd de nadering van de boot naar het strand van El Pinet gedetecteerd en de bemanning aan boord begon er pakketten uit te laden. Enkele minuten later waren de agenten van de Guardia Civil en de lokale politie van Elche en Santa Pola ze op het spoor en begon de achtervolging. Twee mensen vluchtten en twee voertuigen die door de criminelen werden gebruikt, belandden in zee, waar ze werden achtergelaten door de bestuurders.

Ten slotte vluchtte de drugsoboot de zee op en liet tientallen flessen met benzine op het zand achter die ze onmogelijk mee konden nemen tijdens hun vlucht.. Ze werden op de voet gevolgd door de boot van de Maritieme Dienst van de Guardia Civil van Alicante terwijl ze de balen drugs in zee gooiden. Deze werden geborgen door de GEAS (Special Group for Underwater Activities), met medewerking van de Civil Guard Air Service en de Customs Surveillance Service. 

Er werden 1.435 kg hasj, en 70 flessen, tussen 20 en 25 liter, vol benzine in beslag genomen. De 7 opgepakte personen, allemaal van Spaanse en Dominicaanse nationaliteit zitten vast in afwachting van hun rechtszaak.

5-ton-hash-bij-politieaktie-in-elche-met-drugsboot

Wellicht vind u dit ook interessant

Geef een reactie

Benidorm Nieuws

Op Benidorm Nieuws lees je nieuws en informatie uit Benidorm én de Costa Blanca. Wij maken ook video-reportages, ontvangen persberichten van de gemeente Benidorm en halen nieuws-berichten uit de Spaanse media. (onjuistheden zijn voorbehouden).

2023 © Benidorm Nieuws – Alle Rechten voorbehouden. Samenstelling: Patrick Mulder * Privacy pagina * Gebruiksvoorwaarden

Adblock staat aan!

Om Benidorm Nieuws in de lucht te houden, zijn we van advertenties afhankelijk. Wilt u de AdBlocker uitzetten voor deze site?