400 noodoproepen na onverwachte overstromingen in Murcia

400 noodoproepen na onverwachte overstromingen in Murcia
11 juni 2024

Heel verrassend zijn de straten van Las Torres de Cotillas en in de wijk Espinardo in Murcia maandag veranderd in rivieren, ook al waren er vooraf zowel gele als oranje gevaar waarschuwingen afgegeven.

Auto’s, afvalcontainers, meubels en andere voorwerpen dreven door de straten, die net rivieren werden, zoals vaak het geval is in Spanje als er in korte tijd zoveel regen valt.

Er viel ook hagel.
Volgens de Segura Hydrographic Confederation viel er tot 66 liter regen per vierkante meter. De neerslag kwam op meerdere plaatsen ook in de vorm van hagel.

In Contraparada de Murcia werd 52,9 liter per vierkante meter geregistreerd en een tijdlang was er angst voor overstromingen zo groot als die van september 2022. Toen was er een echte crisis.

De 112-centrale ontving in totaal 398 oproepen. Er waren 92 waterlekken in woningen en 83 gevallen waarbij obstakels op straat moesten worden verwijderd.

Onstabiel weer
Las Torres de Cotillas werd het meest getroffen door de enorme watermassa’s met 104 oproepen. Daarna kwam Murcia met 98 en Molina de Segura met 32. In de stad Torena waren er ook veel uitdagingen in verband met overstromingen dat de brandweer en de lokale politie om hulp vroegen aan UDIF, de bosbrigade.

Er zijn geen persoonlijke verwondingen gemeld, maar er is wel grote materiële schade aan gebouwen en auto’s.

Ook dinsdag wordt in dit gebied wisselvallig weer met relatief hoge temperaturen verwacht, maar er zullen niet zulke hoeveelheden water zijn als maandag, zo mogen we het meteorologisch instituut AEMET geloven

400 noodoproepen na onverwachte overstromingen in Murcia
Don Panchito Albir

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Benidorm Nieuwsradio