Nieuws uit Benidorm

3 in beslag genomen cobra’s gaan naar Terra Natura

Terra Natura heeft drie cobra’s gekregen die door dierenorganisatie Seprona in beslag zijn genomen. Het zijn twee boscobra’s en een koningscobra die kan worden beschouwd als ‘s werelds grootste en giftigste slang. De herpetoloog van het Terra Natura Benidorm is afgereisd naar Toledo om drie cobra’s op te halen.

De koninkscobra (Ophiophagus hannah) en twee boscobra’ s (Naja melanoleuca), die door de Seprona in beslag werden genomen bij iemand die ze niet onder de juiste condities hield in Toledo. Ze zijn extreem gevaarlijk is vanwege het gif dat ze hun slachtoffers kunnen geven. Het park in Benidorm heeft deze drie reptielen onderzocht kan ze de juiste behandeling en onderdak bieden.

Beide soorten hebben een overwegend neurotoxisch gif dat dodelijk is voor elk dier en mens. Met name het gif van de koningscobra wordt beschouwd als één van de gevaarlijkste en niet alleen vanwege de hoge toxiciteit, maar ook vanwege de hoeveelheid gif dat het in één enkele beet kan geven. Deze soort is ‘s werelds giftigste slang.

Terra Natura Benidorm heeft tegengif in huis voor deze soorten cobra’s. Het park dringt aan op het belang van het niet hebben van exotische huisdieren in huizen bij particulieren zoals bij de persoon in Toledo waar deze beesten in beslag zijn genomen. De geredde koningscobra is ongeveer drie jaar oud en is ongeveer 2,20 meter lang. De cobra’ s worden ongeveer 20 jaar oud en zijn respectievelijk 2 en 2,10 meter lang.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Back to top button