Gezondheid

3 december introductie van de coronapas

Zoals het er nu uitziet is vrijdag 3 december de datum van de invoering van coronapaspoorten in de regio Valencia. Er is echter nog een formele goedkeuring van de rechtbank, maar de signalen zijn dat de regionale overheid die zal krijgen.

Sinds enkele dagen heeft de regio Valencia enkele duizenden nieuwe besmettingsgevallen. Het besmettingspercentage heeft in recordtijd 150 per 100.000 inwoners bereikt. 

  • Vrijdagmiddag werd bevestigd dat op de volgende locaties coronapassen gebruikt moeten worden;
  • Hotels en restaurants, bars, disco’s met een capaciteit van meer dan 50 personen.
  • Alle plaatsen met entertainment
  • Bingozalen en casino
  • Bezoeken aan ziekenhuizen en verpleeghuizen
  • Alle openbare gebouwen
  • Alle soorten evenementen daarbuiten, zoals feesten, muziekfestivals enz.

Als u niet gevaccineerd bent, moet u een PCR-test overleggen die niet ouder is dan 72 uur of een antigeentest die niet ouder is dan 48 uur. Wie kan aantonen dat hij het afgelopen half jaar corona heeft gehad, wordt ook zonder coronacertificaat toegelaten. De mondkapjes -en anderhalve meter regel blijven ook gewoon gelden zoals voorheen.

Na Valencia komen meerdere andere regio’s met het oog op de invoering van coronapaspoorten aangezien de besmettingsdruk in Spanje, net als in andere landen, flink toeneemt. Spanje schort nu vluchten uit Zuid-Afrika en Botswana op vanwege de nieuwe virusvariant die is gevonden. De nieuwe variant is in Spanje nog niet ontdekt. België was het eerste land in Europa met één geval van B.1.1529, Omicron zoals deze virus heet. Inmiddels is het ook vastgesteld in Nederland en Duitsland.

Het bedrijf Biontech maakte vrijdag bekend al onderzoek te doen naar het nieuwe virus met het oog op de ontwikkeling van een nieuw vaccin, dat beter zal werken dan de vaccins die al op de markt zijn. Het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) zegt dat het te vroeg is om met zekerheid te zeggen of er nog een nieuw coronavaccin moet worden ontwikkeld.

plaatje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Back to top button